Ostalo

Zagreb: Povećana koncentracija prizemnog ozona

Objavljeno 02.07.2022.

Grad Zagreb

Grad Zagreb savjetuje djeci, trudnicama, starijim građanima, kroničnim respiratornim i plućnim bolesnicima da ne izlaze na otvoreno zbog prekoračenja praga obavješćivanja za prizemni ozon od 180 mikrograma po kubičnom metru, koje je zabilježeno u petak od 12,30 sati.
Zagreb: Povećana koncentracija prizemnog ozona
 

Prekoračenje je izmjerio ovlašteni ispitni laboratorij Državnog hidrometeorološkog zavoda na državnoj mjernoj postaji Zagreb-3.

S obzirom na trenutne visoke temperature i intenzitet sunčevog zračenja moguć je nastavak ovakvog prekoračenja u poslijepodnevnim satima i u narednim danima, pri sličnim ili istim vremenskim uvjetima.

Mogući su simptomi poput glavobolje, iritacije očne sluznice, grla, nosa i dišnih puteva.

Iz Grada savjetuju i da se ne otvaraju prozori i ne koristi mehanička ventilacija kojom se u radne prostorije ili prostorije za stanovanje ubacuje zrak.

Među ostalim preporukama, navedeno je da se za kuhanje koristi, gdje god je to moguće, električna kuhala i pećnice umjesto plinskih štednjaka i štednjaka na kruto gorivo, da se umjesto osobnih motornih vozila koristi javni gradski prijevoz te da se odgodi uporaba insekticida, čišćenje sredstvima koje sadrže korozivne kemikalije i otapala ili popravci pri kojima se koriste ljepila, boje, lakovi itd.

Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave. Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave.
HQ/MED/17/0046

Sve vijesti vezane uz ovu temu pronađite ovdje
(0)
0.0 od 5

Priručnik bolesti

Odaberite grupu bolesti ili pretražite po ključnoj riječi
Priručnik bolesti sastavljen je kako biste se brzo informirali o bolesti koja vas zanima. Određene bolesti posebno su obrađene u okviru skupine na Mapi tijela kojoj pripadaju te ih svakako potražite.

vezani članci

Test erektilne funkcije

Ispunite upitnik procjene erektilne funkcije. Test erektilne funkcije Kvaliteta spolnog života jedan je od najvažnijih segmenata kvalitete života muškarca.

IPSS UPITNIK

Ispunite upitnik procjene tegoba mokrenja. IPSS UPITNIK Poremećeno mokrenje često vezuje uz sebe i poremećaje kontinencije te seksualnih funkcija.