Ostalo

Podaci o bolestima i lijekovima na platformi HeMED

Objavljeno 14.07.2022.

Hrvatska liječnička komora

Hrvatska elektronička medicinska edukacija (HeMED) je internetski portal i mobilna aplikacija koji hrvatskim građanima i zdravstvenim djelatnicima osigurava besplatno interaktivno pretraživanje medicinskih knjiga i baza lijekova na hrvatskom jeziku.
Podaci o bolestima i lijekovima na platformi HeMED
 

Radi se o jedinstvenom projektu čiji je cilj unaprijediti trajnu medicinsku izobrazbu liječnika i istovremeno poboljšati zdravstvenu pismenost građana.

Glavne funkcionalnosti HeMED-a su pretraživanje sadržaja knjiga po ključnim pojmovima, interaktivno povezivanje medicinskih knjiga s bazom lijekova HALMED-a i listom lijekova Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje.

Podaci o lijekovima redovito se ažuriraju tako da HeMED omogućava pretraživanje svih promjena na listi lijekova HZZO-a, cijena, doplata, smjernica i indikacija, a uz svaki lijek dostupan je i sažetak opisa lijeka kao i mogućnost direktne prijave neželjenih učinaka korištenja lijeka.

Građanima je dostupan hrvatski prijevod najnovijeg izdanja Medicinskog priručnika za pacijente, koji je također umrežen i interaktivno pretraživ s HALMED-ovom bazom lijekova i listom lijekova HZZO-a.

Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave. Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave.
HQ/MED/17/0046

Sve vijesti vezane uz ovu temu pronađite ovdje
(1)
5.0 od 5

Priručnik bolesti

Odaberite grupu bolesti ili pretražite po ključnoj riječi
Priručnik bolesti sastavljen je kako biste se brzo informirali o bolesti koja vas zanima. Određene bolesti posebno su obrađene u okviru skupine na Mapi tijela kojoj pripadaju te ih svakako potražite.

vezani članci

Test erektilne funkcije

Ispunite upitnik procjene erektilne funkcije. Test erektilne funkcije Kvaliteta spolnog života jedan je od najvažnijih segmenata kvalitete života muškarca.

IPSS UPITNIK

Ispunite upitnik procjene tegoba mokrenja. IPSS UPITNIK Poremećeno mokrenje često vezuje uz sebe i poremećaje kontinencije te seksualnih funkcija.