Ostalo

Zahtjev za veće koeficijente liječnicima

Objavljeno 17.07.2022.

Hrvatska liječnička komora

Hrvatska liječnička komora (HLK) je zatražila od Vlade RH izjednačenje koeficijenta liječnika u primarnoj zdravstvenoj zaštiti s liječnicima u bolnicama te podizanje koeficijenta najmlađim liječnicima.
Zahtjev za veće koeficijente liječnicima
 

Predstavnici Hrvatske liječničke komore i Hrvatskog liječničkog sindikata već su razgovarali o visini koeficijenata u Ministarstvu zdravstva, nakon čega je došlo do povećanja koeficijenata za medicinske sestre.

HLK smatra da veći koeficijent trebaju imati i pojedine skupine liječnika kako bi se ispravile nelogičnosti i nepravednosti u sustavu koeficijenata.

Iz HLK upozoravaju da kontinuirani odlazak liječnika iz Hrvatske predstavlja problem za održivost hrvatskog zdravstva, a on se neće riješiti ako se liječnike zaobiđe u izmjenama Uredbe o nazivima radnih mjesta i koeficijentima složenosti poslova u javnim službama.

Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave. Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave.
HQ/MED/17/0046

Sve vijesti vezane uz ovu temu pronađite ovdje
(0)
0.0 od 5

Priručnik bolesti

Odaberite grupu bolesti ili pretražite po ključnoj riječi
Priručnik bolesti sastavljen je kako biste se brzo informirali o bolesti koja vas zanima. Određene bolesti posebno su obrađene u okviru skupine na Mapi tijela kojoj pripadaju te ih svakako potražite.

vezani članci

Test erektilne funkcije

Ispunite upitnik procjene erektilne funkcije. Test erektilne funkcije Kvaliteta spolnog života jedan je od najvažnijih segmenata kvalitete života muškarca.

IPSS UPITNIK

Ispunite upitnik procjene tegoba mokrenja. IPSS UPITNIK Poremećeno mokrenje često vezuje uz sebe i poremećaje kontinencije te seksualnih funkcija.