Ostalo

Više od 18000 slučajeva majmunskih boginja

Objavljeno 28.07.2022.

Reuters

Podaci Svjetske zdravstvene organizacije (WHO) pokazuju kako je u 78 zemalja zabilježeno više od 18000 slučajeva majmunskih boginja.
Više od 18000 slučajeva majmunskih boginja
 

Novi podaci se ne odnose na afričke države u kojima je virus endemski.

Prošlog tjedna je WHO epidemiju majmunskih boginja proglasio globalnom zdravstvenom opasnošću.

Virus je u 98% slučajeva evidentiran među muškarcima koji imaju spolne odnose s muškarcima, a najviše je slučajeva zabilježeno u Europi.

Visokorizičnim grupama se preporučuje cijepljenje, osobito muškarcima koji imaju spolne odnose s pripadnicima istog spola te zdravstvenim radnicima.

Potrebno je nekoliko tjedana nakon primanja druge doze cjepiva kako bi osoba bila u potpunosti zaštićena, naglašavaju stručnjaci WHO-a.

U aktualnoj epidemiji je hospitalizirano oko 10% pacijenata, a 5 ih je umrlo od posljedica bolesti.

Sve vijesti vezane uz ovu temu pronađite ovdje
(0)
0.0 od 5

Priručnik bolesti

Odaberite grupu bolesti ili pretražite po ključnoj riječi
Priručnik bolesti sastavljen je kako biste se brzo informirali o bolesti koja vas zanima. Određene bolesti posebno su obrađene u okviru skupine na Mapi tijela kojoj pripadaju te ih svakako potražite.

vezani članci

Test erektilne funkcije

Ispunite upitnik procjene erektilne funkcije. Test erektilne funkcije Kvaliteta spolnog života jedan je od najvažnijih segmenata kvalitete života muškarca.

IPSS UPITNIK

Ispunite upitnik procjene tegoba mokrenja. IPSS UPITNIK Poremećeno mokrenje često vezuje uz sebe i poremećaje kontinencije te seksualnih funkcija.

Besplatni newsletter

Svakodnevno biramo najzanimljivije za vas i šaljemo.