Ostalo

Ministarstvo zdravstva o epidemiološkoj situaciji

Objavljeno 30.07.2022.

Ministarstvo zdravstva

Ministarstvo zdravstva je objavilo kako je broj zaraženih koronavirusom na milijun stanovnika u Hrvatskoj i dalje manji u odnosu na prosjek Europske unije, ali zbog porasta broja novih slučajeva zaraze nema mjesta opuštanju.
Ministarstvo zdravstva o epidemiološkoj situaciji
 

Hrvatska bilježi dvotjednu stopu porasta broja novozaraženih od 33%.

Prema posljednjim podacima, Hrvatska ima 338 zaraženih na milijun stanovnika, što je manje od EU prosjeka od 630 zaraženih.

Primjerice Njemačka tako ima 1200, a Slovenija 700 zaraženih na milijun stanovnika.

Varijante Ba4 i Ba5 predstavljaju preko 60% zaraženih osoba u Hrvatskoj u proteklih nekoliko tjedana.

Postojeća cjepiva štite od novih varijanti i razvoja težih oblika bolesti.

Starije sugrađane i one s komorbiditetima se poziva da se cijepe već sada, a najesen će Hrvatska dobiti cjepiva za nove varijante.

Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave. Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave.
HQ/MED/17/0046

Sve vijesti vezane uz ovu temu pronađite ovdje
(0)
0.0 od 5

Priručnik bolesti

Odaberite grupu bolesti ili pretražite po ključnoj riječi
Priručnik bolesti sastavljen je kako biste se brzo informirali o bolesti koja vas zanima. Određene bolesti posebno su obrađene u okviru skupine na Mapi tijela kojoj pripadaju te ih svakako potražite.

vezani članci

Test erektilne funkcije

Ispunite upitnik procjene erektilne funkcije. Test erektilne funkcije Kvaliteta spolnog života jedan je od najvažnijih segmenata kvalitete života muškarca.

IPSS UPITNIK

Ispunite upitnik procjene tegoba mokrenja. IPSS UPITNIK Poremećeno mokrenje često vezuje uz sebe i poremećaje kontinencije te seksualnih funkcija.