Tjelovježba

Pospremanje učinkovito sagorijeva kalorije

Objavljeno 02.08.2022.

Reuters

Pospremanjem i čišćenjem je moguće sagorjeti velik broj kalorija, a obje aktivnosti su usporedive s manjim treningom.
Pospremanje učinkovito sagorijeva kalorije
 

Tako se, primjerice za vrijeme čišćenja prozora može sagorjeti i 320 kalorija na sat ako posao obavljate intenzivno, sugerira istraživanje provedeno u Njemačkoj.

Penjanje uz i niz ljestve, kao i uspinjanje uz i niz stepenice pojačava izdržljivost, a pokreti koje činite dok nastojite dosegnuti gornji dio prozora da biste ga očistili djeluje kao svojevrsno istezanje.

Da biste očistili donji dio prozora ponekad ćete se morati sagnuti, a zatim ponovno ustati da biste ih do kraja "izglancali", što ima učinak poput čučnjeva u teretani.

Želite li pospremanjem stana sagorjeti još više kalorija, imajte na umu da 15 minuta čišćenja sagorijeva oko 200 kalorija, dok snažno čišćenje pločica u istom vremenu može sagorjeti 75 kalorija, pri čemu jačate i bicepse.

Navedeni podaci odnose se na osobu tjelesne mase oko 70 kilograma.

Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave. Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave.
HQ/MED/17/0046

Sve vijesti vezane uz ovu temu pronađite ovdje
(0)
0.0 od 5

Priručnik bolesti

Odaberite grupu bolesti ili pretražite po ključnoj riječi
Priručnik bolesti sastavljen je kako biste se brzo informirali o bolesti koja vas zanima. Određene bolesti posebno su obrađene u okviru skupine na Mapi tijela kojoj pripadaju te ih svakako potražite.

vezani članci

KALENDAR ovulacije

Izračunaj plodne dane
Datum početka posljednjeg ciklusa:
Trajanje menstruacijskog ciklusa:

Vježbe istezanja

Vježbe istezanja mogu provoditi sve osobe bez obzira na životnu dob.

BMI za djecu

Izračunajte BMI za djevojčicu ili dječaka. BMI za djecu Djevojčice i dječaci imaju različite vrijednosti BMI-a tijekom odrastanja. Važno je koristi kalkulator primjeren za dob.