Ostalo

Najava plana usavršavanja mladih liječnika

Objavljeno 05.08.2022.

Ministarstvo zdravstva

Iz Ministarstva zdravstva je objavljeno kako se razmatra plan izrade Nacionalnog programa osnaživanja i usavršavanja mladih liječnika, odnosno uvođenje jednogodišnje edukacije pod mentorstvom nakon završenog Medicinskog fakulteta.
Najava plana usavršavanja mladih liječnika
 

Taj se program razmatra kao jedan od prijedloga u sklopu nadolazećih reformskih mjera.

Prema planu bi se uveo jednogodišnji program pod mentorstvom u obiteljskoj i hitnoj medicini, javnom zdravstvu ili kombinacija programa, po vlastitom izboru.

Mladi liječnici tako bi imali priliku steći širu sliku zdravstvenog sustava u suradnji s mentorom, od pregleda, dijagnostike, trijažiranja do liječenja različitih profila pacijenata.

Prijedlog je potaknut komentarima i prijedlozima studenata medicine završnih godina, kao i iskustvima liječnika.

U sklopu jednogodišnjeg Nacionalnog programa bilo bi posebno bodovanje za dobivanje specijalizacije, ovisno o vrsti programa koji je mladi liječnik prošao.

Edukacije koje se prolaze kroz program neće ići na teret liječnika.

Reformom se planiraju značajne promjene u upravljanju ljudskim resursima od ulaska mladih liječnika u sustav.

U planu su i dodatna unapređenja radno-pravnog statusa liječnika, uključujući određivanje koeficijenata vezano uz specijaliste i uže specijaliste kao i izjednačavanje visine koeficijenta specijalista u bolnici i u primarnoj zdravstvenoj zaštiti.

Sve vijesti vezane uz ovu temu pronađite ovdje
(0)
0.0 od 5

Priručnik bolesti

Odaberite grupu bolesti ili pretražite po ključnoj riječi
Priručnik bolesti sastavljen je kako biste se brzo informirali o bolesti koja vas zanima. Određene bolesti posebno su obrađene u okviru skupine na Mapi tijela kojoj pripadaju te ih svakako potražite.

vezani članci

Test erektilne funkcije

Ispunite upitnik procjene erektilne funkcije. Test erektilne funkcije Kvaliteta spolnog života jedan je od najvažnijih segmenata kvalitete života muškarca.

IPSS UPITNIK

Ispunite upitnik procjene tegoba mokrenja. IPSS UPITNIK Poremećeno mokrenje često vezuje uz sebe i poremećaje kontinencije te seksualnih funkcija.

Besplatni newsletter

Svakodnevno biramo najzanimljivije za vas i šaljemo.