Ostalo

Hrvatska jedan od domaćina kongresa o kliničkoj prehrani

Objavljeno 03.09.2022.

Hrvatski liječnički zbor

Najveći europski kongres gastroenterologa, nutricionista i drugih liječnika i znanstvenika posvećenih kliničkoj prehrani i metabolizmu na kojem sudjeluje 98 zemalja, održava se od 3. do 6. rujna 2022. u Beču.
Hrvatska jedan od domaćina kongresa o kliničkoj prehrani
 

Međunarodni kongres pod nazivom ESPEN Congress on Clinical Nutrition and Metabolism - Kongres o kliničkoj prehrani i metabolizmu okuplja više od četiri tisuće sudionika iz cijele Europe te je time najveći globalni skup iz tog područja.

Hrvatska kao domaćin pomoć u organizaciji ostvarila je suradnjom sa Slovenijom i Austrijom, a njime predsjeda prof.dr.sc. Željko Krznarić, predsjednik Hrvatskog liječničkog zbora i Hrvatskog društva za kliničku prehranu HLZ-a.

Neke od tema ovogodišnjeg kongresa su parenteralna prehrana, prehrana kod pretilosti, prehrana za onkološke bolesnike, prehrana kod bolesnika s neurološkim bolestima, prehrana i fizička aktivnost.

ESPEN je međunarodna organizacija posvećena svim pitanjima relevantnim za područje kliničke prehrane i metabolizma.

Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave. Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave.
HQ/MED/17/0046

Sve vijesti vezane uz ovu temu pronađite ovdje
(0)
0.0 od 5

Priručnik bolesti

Odaberite grupu bolesti ili pretražite po ključnoj riječi
Priručnik bolesti sastavljen je kako biste se brzo informirali o bolesti koja vas zanima. Određene bolesti posebno su obrađene u okviru skupine na Mapi tijela kojoj pripadaju te ih svakako potražite.

vezani članci

Test erektilne funkcije

Ispunite upitnik procjene erektilne funkcije. Test erektilne funkcije Kvaliteta spolnog života jedan je od najvažnijih segmenata kvalitete života muškarca.

IPSS UPITNIK

Ispunite upitnik procjene tegoba mokrenja. IPSS UPITNIK Poremećeno mokrenje često vezuje uz sebe i poremećaje kontinencije te seksualnih funkcija.