Ostalo

Ugovoreno projektiranje nove zgrade KBC Zagreb

Objavljeno 20.09.2022.

Ministarstvo prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine

U sklopu projekta obnove i rekonstrukcije KBC-a Zagreb iz sredstava osiguranih iz zajma Svjetske banke, u ukupnom iznosu od 70 milijuna eura, potpisan je ugovor o projektiranju nove multifunkcionalne zgrade.
Ugovoreno projektiranje nove zgrade KBC Zagreb
 

U prostorijama KBC Zagreb ministar prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine Ivan Paladina, u nazočnosti ravnatelja prof.dr.sc. Ante Ćorušića, potpisao je ugovor o projektiranju nove multifunkcionalne zgrade KBC-a Zagreb u okviru projekta "Rebro - Faza III" za koji je u ožujku sklopljen ugovor o obnovi i rekonstrukciji vrijedan 70 milijuna eura.

Ugovor obuhvaća projektiranje bolničke zgrade i objekata na bruto površini od oko 27.800 m2.

Novi dio bolnice protezat će se na osam etaža u kojima će biti Klinika za ortopediju, Klinika za dermatovenerologiju, Klinika za oftalmologiju, Klinički zavod za transfuzijsku medicinu i transplantacijsku biologiju s bankom tkiva i stanica, bolnička ljekarnu sa skladištem, središnja kuhinju za kampus Rebro te edukacijski prostor za studente.

Izgradit će se i otvorena garaža bruto površine oko 31.370 m2, s hitnim heliodromom i novim pristupnim cestama.

Republika Hrvatska i Međunarodna banka za obnovu i razvoj sklopile su u srpnju 2020. Ugovor o zajmu za projekt obnove nakon potresa i jačanja pripravnosti javnog zdravstva u iznosu od 183.900.000,00 eura za čiju je provedbu nadležno Ministarstvo prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine.

Od ukupne vrijednosti zajma, 60% sredstava utrošit će se na zdravstveni sustav, obnovu zdravstvenih objekata i jačanje otpornosti.

Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave. Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave.
HQ/MED/17/0046

Sve vijesti vezane uz ovu temu pronađite ovdje
(1)
5.0 od 5

Priručnik bolesti

Odaberite grupu bolesti ili pretražite po ključnoj riječi
Priručnik bolesti sastavljen je kako biste se brzo informirali o bolesti koja vas zanima. Određene bolesti posebno su obrađene u okviru skupine na Mapi tijela kojoj pripadaju te ih svakako potražite.

vezani članci

Test erektilne funkcije

Ispunite upitnik procjene erektilne funkcije. Test erektilne funkcije Kvaliteta spolnog života jedan je od najvažnijih segmenata kvalitete života muškarca.

IPSS UPITNIK

Ispunite upitnik procjene tegoba mokrenja. IPSS UPITNIK Poremećeno mokrenje često vezuje uz sebe i poremećaje kontinencije te seksualnih funkcija.