Ostalo

Otvoren Europski tjedan sporta

Objavljeno 24.09.2022.

Ministarstvo turizma i sporta

U petak su na svečanosti održanoj na Strossmayerovom trgu u Zagrebu službeno započele aktivnosti vezane za Europski tjedan sporta.
Otvoren Europski tjedan sporta
 

Inicijativa za održavanje Europskog tjedna sporta započela je prije osam godina kada je Europska komisija odlučila odgovoriti na negativne trendove bavljenja tjelesnom aktivnošću građana.

Kroz cijeli tjedan Ministarstvo turizma i sporta organizira niz aktivnosti kojima se nastoji pokazati da se sportom može baviti svugdje i u svako vrijeme te da je svaka, pa i najmanja tjelesna aktivnost važna.

U 8 godina je kroz programe Europskog tjedna sporta u Hrvatskoj sudjelovalo više od 200000 građana na na više od 300 događaja.

U sklopu otvorenja Europskog tjedna sporta, zahvaljujući partnerstvu s Hrvatskim sportskim plesnim savezom, građani su imali prilike naučiti plesne korake, testirati svoje motoričke sposobnosti za bavljenje sportskim plesom, pojedinačno i u paru, te sudjelovati u mini plesnom natjecanju i pokazati svoje plesno umijeće.

Ministarstvo turizma i sporta promoviralo je i novu inicijativu Europske komisije "HealthyLifeStyle4All", kojoj je pristupila i Hrvatska, a kojom se promiču vrijednosti zdravog života.

Građani su stoga imali priliku potpisati Odluku o zdravijem načinu života i tako simbolično odlučiti usvojiti zdrave navike.

Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave. Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave.
HQ/MED/17/0046

Sve vijesti vezane uz ovu temu pronađite ovdje
(0)
0.0 od 5

Priručnik bolesti

Odaberite grupu bolesti ili pretražite po ključnoj riječi
Priručnik bolesti sastavljen je kako biste se brzo informirali o bolesti koja vas zanima. Određene bolesti posebno su obrađene u okviru skupine na Mapi tijela kojoj pripadaju te ih svakako potražite.

vezani članci

Test erektilne funkcije

Ispunite upitnik procjene erektilne funkcije. Test erektilne funkcije Kvaliteta spolnog života jedan je od najvažnijih segmenata kvalitete života muškarca.

IPSS UPITNIK

Ispunite upitnik procjene tegoba mokrenja. IPSS UPITNIK Poremećeno mokrenje često vezuje uz sebe i poremećaje kontinencije te seksualnih funkcija.