Ostalo

Forum o neurodegenerativnim bolestima u Rijeci

Objavljeno 27.09.2022.

KBC Rijeka

Međunarodni znanstveni skup pod nazivom "6. Riječki forum o neurodegenerativnim bolestima" organizira se od 26. do 28. rujna 2022. na Građevinskom fakultetu Sveučilišta u Rijeci.
Forum o neurodegenerativnim bolestima u Rijeci
 

Riječki forum organiziraju Klinika za neurologiju i Ured za znanost KBC Rijeka, Katedra za neurologiju Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Rijeci, Zavod za biomedicinske znanosti HAZU u Rijeci uz Hrvatsko neurološko društvo i pod pokroviteljstvom Europske neurološke akademije.

Na skupu će se kao i dosadašnjih godina predstaviti najnovija dostignuća i dileme u području neurodegenerativnih bolesti, s posebnim fokusom na tridesetu godišnjicu hipoteze o amiloidu, u čijem je postavljanju sudjelovao jedan od predavača, Sir John Hardy, profesor iz Londona.

Uz njega skupu prisustvuju mnogi međunarodno priznati znanstvenici i kliničari iz SAD, Velike Britanije, Švicarske, Švedske, Njemačke, Italije, Slovenije, Makedonije, Srbije i izabrani predsjednici Europske neurološke akademije koji se bave neurodegenerativnim bolestima.

Sudionici prikazuju nove znanstvene spoznaje iz tog područja, posebno translacijsku znanost koja omogućava izvrsnu suradnju bazičnih znanstvenika i kliničkih znanstvenika u oba smjera.

Novost je da je zadnji dan posvećen mladim neuroznanstvenicima i njihovim istraživanjima.

Uz skup organizirana je i javno-zdravstvena akcija u holu Građevinskog fakulteta - Kutak za povećavanje svjesnosti i Pitajte eksperta.

U ponedjeljak 26. 9. od 14 do 15 sati organiziran je Kutak za Alzheimerovu bolest (prof. dr. Nenad Bogdanović, Stockholm), u utorak 27. 9. također od 14 do 15 sati Kutak za multiplu sklerozu (prof. dr. Rober Živadinov, Chicago, SAD) , a u srijedu 28. 9. od 12 do 13 sati bit će priređen Kutak za distoniju (doc. dr. Vladimira Vuletić) uz druge doktore riječke Klinike za neurologiju (doc. dr. David Bonifačić, dr. Valentino Rački, dr. Elisha Papić i dr. Mario Hero).

Pozivaju se zainteresirani građani da dođu, a uz odgovore na pitanja dobit će i edukativne materijale.

Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave. Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave.
HQ/MED/17/0046

Sve vijesti vezane uz ovu temu pronađite ovdje
(0)
0.0 od 5

Priručnik bolesti

Odaberite grupu bolesti ili pretražite po ključnoj riječi
Priručnik bolesti sastavljen je kako biste se brzo informirali o bolesti koja vas zanima. Određene bolesti posebno su obrađene u okviru skupine na Mapi tijela kojoj pripadaju te ih svakako potražite.

vezani članci

Test erektilne funkcije

Ispunite upitnik procjene erektilne funkcije. Test erektilne funkcije Kvaliteta spolnog života jedan je od najvažnijih segmenata kvalitete života muškarca.

IPSS UPITNIK

Ispunite upitnik procjene tegoba mokrenja. IPSS UPITNIK Poremećeno mokrenje često vezuje uz sebe i poremećaje kontinencije te seksualnih funkcija.