Ostalo

Suradnja Klaićeve i švicarske dječje bolnice

Objavljeno 27.09.2022.

Klinika za dječje bolesti Zagreb

Klinika za dječje bolesti Zagreb potpisala je ugovor o suradnji sa Sveučilišnom dječjom bolnicom Zuerich (Universitaets-Kinderspital Zuerich - KISPI), najvećom specijaliziranom bolnicom za djecu i adolescente u Švicarskoj te jednom od vodećih u Europi.
Suradnja Klaićeve i švicarske dječje bolnice
 

Suradnja će obuhvaćati edukaciju medicinskog osoblja Klinike za dječje bolesti Zagreb u području dječje kirurgije u Švicarskoj s perspektivom razmjene i drugih specijalnosti iz područja dječje medicine.

Suradnja sa klinikom u Zuerichu intenzivna je tijekom protekle 3 godine te su stručnjaci iz područja plastične i rekonstruktivne kirurgije više puta boravili u Zagrebu, a više od 20 djece bilo je uključeno u program kompleksne rekonstrukcije porođajnih anomalija šake.

"Universitaets-Kinderspital Zuerich (KISPI) smo odabrali kao partnera za edukaciju naših kadrova budući da su po broju postelja i opsegu medicinskih usluga vrlo slični našoj ustanovi. Obje ustanove stavljaju naglasak na kliničke ishode, a to uključuje potpuno izlječenje uz što manji broj komplikacija, kao i ukupno zadovoljstvo naših malih pacijenata i njihovih roditelja. Budući da su nam to zajednički prioriteti, izbor ove vrhunske sveučilišne Klinike kao strateškog partnera bio je naš logičan izbor. Ovom prilikom želio bih posebno zahvaliti prof. Uhli Mohlenu na podršci i spremnosti njegovog tima da omogući našim mladim liječnicima najkvalitetniju edukaciju iz područja dječje medicine. Program započinje razmjenom dječjih kirurga čime ćemo osigurati vrhunski ekspertni trening za kadrove koji će zasigurno biti nositelji kliničke pedijatrijske medicine u novoj Nacionalnoj dječjoj bolnici", izjavio je ravnatelj bolnice prof. dr. sci Goran Roić.

U bolnici se nalazi i Dječji istraživački centar (CRC), prvi znanstveno-istraživački centar u Švicarskoj i jedan od vodećih istraživačkih centara pedijatrijske medicine i medicine mladih u Europi, koji je isključivo posvećen razvijanju algoritama visoko preciznih ranih dijagnoza i inovativnih terapijskih pristupa.

Sve vijesti vezane uz ovu temu pronađite ovdje
(0)
0.0 od 5

Priručnik bolesti

Odaberite grupu bolesti ili pretražite po ključnoj riječi
Priručnik bolesti sastavljen je kako biste se brzo informirali o bolesti koja vas zanima. Određene bolesti posebno su obrađene u okviru skupine na Mapi tijela kojoj pripadaju te ih svakako potražite.

vezani članci

Test erektilne funkcije

Ispunite upitnik procjene erektilne funkcije. Test erektilne funkcije Kvaliteta spolnog života jedan je od najvažnijih segmenata kvalitete života muškarca.

IPSS UPITNIK

Ispunite upitnik procjene tegoba mokrenja. IPSS UPITNIK Poremećeno mokrenje često vezuje uz sebe i poremećaje kontinencije te seksualnih funkcija.

Besplatni newsletter

Svakodnevno biramo najzanimljivije za vas i šaljemo.