Ostalo

Nacionalni dan hodanja 1.10.

Objavljeno 30.09.2022.

Hrvatski zavod za javno zdravstvo

Obilježavanje Svjetskog dana hodanja je pokrenula vodeća međunarodna organizacija za rekreaciju (Sport za sve) - TAFISA (engl. The Association For International Sport for All) 1991. godine te je prijedlog da se svaki prvi vikend u listopadu taj dan obilježi diljem svijeta.
Nacionalni dan hodanja 1.10.
 

Hrvatski zavod za javno zdravstvo je u suradnji s mrežom županijskih zavoda za javno zdravstvo i suradnika na razini lokalne zajednice te brojnih volontera inicirao i pokrenuo obilježavanje Nacionalnog dana hodanja provedbom javnozdravstvene akcije "Hodanjem do zdravlja" u svim županijama Republike Hrvatske.

Akcija "Hodanjem do zdravlja" održat će se 1. listopada ove godine u svim županijama, na već dogovorenim hodačkim stazama, u sklopu projekta "Živjeti zdravo" koji se sufinancira iz Europskog socijalnog fonda.

Cilj je organiziranim aktivnostima promicanja zdravlja informirati i senzibilizirati građane Republike Hrvatske svih dobnih skupina o pozitivnim učincima redovite tjelesne aktivnosti na zdravlje.

Želja je ovom akcijom potaknuti sve građane, prije svega one koji posljednjih godina nisu našli vremena za tjelesnu aktivnost, da se u slobodno vrijeme, na otvorenom, unutar sigurnog okruženja uključe u organiziranu i stručno vođenu aktivnost hodanja i na taj način učine velik korak prema unapređenju vlastitog zdravlja na pristupačan i zabavan način.

Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave. Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave.
HQ/MED/17/0046

Sve vijesti vezane uz ovu temu pronađite ovdje
(0)
0.0 od 5

Priručnik bolesti

Odaberite grupu bolesti ili pretražite po ključnoj riječi
Priručnik bolesti sastavljen je kako biste se brzo informirali o bolesti koja vas zanima. Određene bolesti posebno su obrađene u okviru skupine na Mapi tijela kojoj pripadaju te ih svakako potražite.

vezani članci

Test erektilne funkcije

Ispunite upitnik procjene erektilne funkcije. Test erektilne funkcije Kvaliteta spolnog života jedan je od najvažnijih segmenata kvalitete života muškarca.

IPSS UPITNIK

Ispunite upitnik procjene tegoba mokrenja. IPSS UPITNIK Poremećeno mokrenje često vezuje uz sebe i poremećaje kontinencije te seksualnih funkcija.