Ostalo

Tribina "Samopouzdani - sretniji i uspješniji?"

Objavljeno 30.09.2022.

Nastavni zavod za javno zdravstvo "Dr. Andrija Štampar"

Tijekom odrastanja djeca prolaze razvojne faze, karakteristične po određenim izazovima.
Tribina "Samopouzdani - sretniji i uspješniji?"
 

Za odrastanje i očuvanje mentalnog zdravlja iznimno je važna razina samopoštovanja i samopouzdanja.

Mnoga istraživanja govore kako se osobe s pozitivnom slikom o sebi i visokim samopoštovanjem lakše nose sa svakodnevnim izazovima, uvjerenije su u svoje sposobnosti i imaju manji rizik za razvijanje rizičnih ponašanja.

Međutim, kako ništa nije jednostrano, tako postoje i istraživanja koja govore da visoko samopoštovanje može imati i negativne učinke.

Pozitivna slika o sebi važan je zaštitni čimbenik, čiji je razvoj važno potaknuti kod djece i mladih.

Povodom Svjetskog dana mentalnog zdravlja i Europske godine mladih, cilj tribine je ukazati na važnost razvijanja samopoštovanja te pomoći roditeljima da pronađu ravnotežu u izgradnji dječjeg samopoštovanja.

Tribina "Samopouzdani - sretniji i uspješniji?" održat će se 10. listopada 2022. godine, s početkom u 18 sati putem YouTube kanala, a vodit će je mr. Andreja Radić, dipl. socijalna radnica.

Prijave se primaju elektronskom poštom na adresu: andreja.radic@stampar.hr

Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave. Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave.
HQ/MED/17/0046

Sve vijesti vezane uz ovu temu pronađite ovdje
(1)
5.0 od 5

Priručnik bolesti

Odaberite grupu bolesti ili pretražite po ključnoj riječi
Priručnik bolesti sastavljen je kako biste se brzo informirali o bolesti koja vas zanima. Određene bolesti posebno su obrađene u okviru skupine na Mapi tijela kojoj pripadaju te ih svakako potražite.

vezani članci

Test erektilne funkcije

Ispunite upitnik procjene erektilne funkcije. Test erektilne funkcije Kvaliteta spolnog života jedan je od najvažnijih segmenata kvalitete života muškarca.

IPSS UPITNIK

Ispunite upitnik procjene tegoba mokrenja. IPSS UPITNIK Poremećeno mokrenje često vezuje uz sebe i poremećaje kontinencije te seksualnih funkcija.