Ostalo

Nacionalni tjedan dojenja, 1.-7. listopada

Objavljeno 01.10.2022.

Hrvatski zavod za javno zdravstvo

Organizatori ovogodišnjeg Nacionalnog tjedna dojenja su Hrvatski zavod za javno zdravstvo u suradnji s Hrvatskom udrugom grupa za potporu dojenja, Udrugom za zdravo i sretno djetinjstvo, te zajednicom Supermame.
Nacionalni tjedan dojenja, 1.-7. listopada
 

Prvog dana ovog tjedna, 1. listopada, obilježava se i Nacionalni dan hodanja. Stoga ćemo Nacionalni tjedan dojenja započeti pozivanjem svih ljudi na uključivanje u Nacionalni dan hodanja (Obilježavanje Nacionalnog dana hodanja 2022. godine - ŽIVJETI ZDRAVO (zivjetizdravo.eu). Tijekom cijelog tjedna dijelit ćemo zanimljive sadržaje i svakodnevno zbrajati korake koje će nam svi uključeni građani dostavljati putem društvenih mreža. Veličinom prijeđenih udaljenosti simbolički ćemo svakoga dana raditi sve veći iskorak i pružati sve veću razinu podrške majkama u dojenju.

Kroz projekt Živjeti zdravo nabavljeni su jednoobrazni setovi opreme za uređenje po jedne hodačke staze i po jednog parka u svakoj županiji. U sklopu toga, a s ciljem promicanja zaštite i pružanja podrške dojenju kao najzdravijem izboru za dijete i za majku te kako bi potakli stvaranja okruženja koja promiču zdravlje, svaka hodačka staza i park Živjeti zdravo obogaćeni su stolićem i klupom za prematanje i dojenje. U ovogodišnjem Nacionalnom tjednu dojenja prisjetit ćemo se postavljenih klupa za dojenje i pozvati obitelji da s nama podijele svoje fotografije s klupa u parkovima i na stazama Živjeti zdravo.

Pozivamo vas da se pridružite našoj inicijativi obilježavanja Nacionalnog tjedna dojenja i u tjednu od 1. do 7. listopada provedete vrijeme vani na otvorenom, hodate, brojite korake i dijelite ih s nama, uživajte i na hodačkim stazama i u parkovima Živjeti zdravo slobodno nahranite svoju dječicu i zajedno s nama, pošaljete poruku o dobrobiti dojenja za zdravlje.

Svakog dana, svoj dnevni broj koraka podijelite s nama na društvenim mrežama Živjeti zdravo uz @zivjeti.zdravo te i sami postanite dio velikog, nacionalnog iskoraka za dojenje, a mi ćemo putem društvenih mreža Živjeti zdravo s vama podijeliti veličinu učinjenog iskoraka.

U ovom tjednu brojat ćemo korake te dijeliti savjete i informacije o važnosti dojenja. Vjerujemo da ćemo ovakvom zajedničkom inicijativom pružiti podršku svim majkama koje doje ili žele dojiti svoju djecu, poslati pozitivnu poruku o vrijednosti dojenja te istovremeno podsjetiti na važnost redovite tjelesne aktivnosti za očuvanje zdravlja.

Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave. Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave.
HQ/MED/17/0046

Sve vijesti vezane uz ovu temu pronađite ovdje
(0)
0.0 od 5

Priručnik bolesti

Odaberite grupu bolesti ili pretražite po ključnoj riječi
Priručnik bolesti sastavljen je kako biste se brzo informirali o bolesti koja vas zanima. Određene bolesti posebno su obrađene u okviru skupine na Mapi tijela kojoj pripadaju te ih svakako potražite.

vezani članci

Test erektilne funkcije

Ispunite upitnik procjene erektilne funkcije. Test erektilne funkcije Kvaliteta spolnog života jedan je od najvažnijih segmenata kvalitete života muškarca.

IPSS UPITNIK

Ispunite upitnik procjene tegoba mokrenja. IPSS UPITNIK Poremećeno mokrenje često vezuje uz sebe i poremećaje kontinencije te seksualnih funkcija.