Ostalo

KBC Rijeka: Nova ambulanta na Klinici za radioterapiju i onkologiju

Objavljeno 02.10.2022.

KBC Rijeka

Povodom obilježavanja Dana ružičaste vrpce prve subote u listopadu s ciljem upozoravanja na važnost ranog otkrivanja raka dojke kako bi se povećao broj izlječenja, u KBC Rijeka od 3. listopada počinje s radom na Klinici za radioterapiju i onkologiju nova Ambulanta za suradne djelatnosti.
KBC Rijeka: Nova ambulanta na Klinici za radioterapiju i onkologiju
 

Nova multidisciplinarna ambulanta omogućit će onkološkim pacijentima da na jednom mjestu obave više specijalističkih pregleda.

"Jedan od najvećih sadašnjih fokusa Klinike za radioterapiju i onkologiju je poboljšanje kvalitete života i uvjeta liječenja onkoloških bolesnika. Klinika za radioterapiju i onkologiju trenutno radi na više projekata koji za cilj imaju upravo navedeno", ističe v. d. predstojnice Klinike za radioterapiju i onkologiju doc. dr. Ivana Mikolašević i dodaje da je jedan od projekata koje Klinika za radioterapiju i onkologiju radi i otvaranje Ambulante za suradne djelatnosti u suradnji s Klinikom za anesteziologiju i reanimatologiju (prof. dr. Alen Protić, doc. dr. Vlasta Orlić i suradnici), Zavodom za kliničku, zdravstvenu i organizacijsku psihologiju (Ivana Rede, prof.) i Zavodom za fizikalnu i rehabilitacijsku medicinu (prof. dr. Tea Schnurrer-Luke Vrbanić i suradnici).

Navedenim pristupom onkološki bolesnici više neće morati odlaziti na druge klinike i na drugi lokalitet (lokalitet Sušak) nego će sveobuhvatnu skrb dobiti u prostorima Klinike za radioterapiju i onkologiju.

Ova je multidisciplinarna ambulanta prvi u nizu projekata koje Klinika za onkologiju planira realizirati u tekućem periodu.

Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave. Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave.
HQ/MED/17/0046

Sve vijesti vezane uz ovu temu pronađite ovdje
(1)
5.0 od 5

Priručnik bolesti

Odaberite grupu bolesti ili pretražite po ključnoj riječi
Priručnik bolesti sastavljen je kako biste se brzo informirali o bolesti koja vas zanima. Određene bolesti posebno su obrađene u okviru skupine na Mapi tijela kojoj pripadaju te ih svakako potražite.

vezani članci

Test erektilne funkcije

Ispunite upitnik procjene erektilne funkcije. Test erektilne funkcije Kvaliteta spolnog života jedan je od najvažnijih segmenata kvalitete života muškarca.

IPSS UPITNIK

Ispunite upitnik procjene tegoba mokrenja. IPSS UPITNIK Poremećeno mokrenje često vezuje uz sebe i poremećaje kontinencije te seksualnih funkcija.