Ostalo

HZJZ: Cijepljenje i savjetovanje s liječnikom bez naručivanja

Objavljeno 05.10.2022.

Hrvatski zavod za javno zdravstvo

Hrvatski zavod za javno zdravstvo (HZJZ) i Škola narodnog zdravlja Andrija Štampar Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu na adresi Rockefellerova 2 organiziraju cijepljenje i savjetovanje s liječnikom bez naručivanja.
HZJZ: Cijepljenje i savjetovanje s liječnikom bez naručivanja
 

Organizirano je:
Cijepljenje protiv COVID-19
Cijepljenje protiv HPV-a za sve u dobi do 25 godina
Cijepljenje protiv pneumokoka prema medicinskim indikacijama
Savjetovanje o drugim bolestima koje uvećavaju rizika za teže oblike bolesti COVID-19 i teže oblike pneumokokne bolesti
Savjetovanje o možebitnim kontraindikacijama za cijepljenje
Savjetovanje o HPV-u

Od 12. listopada cijepljenje će se održavati svake srijedu od 16 do 20 sati na adresi Rockefellerova 12, edukacijski centar.

Pneumokokno cjepivo Pneumovax je preporučeno i besplatno za sve osobe starije od dvije godine sa sljedećim medicinskim indikacijama:
funkcionalna ili anatomska asplenija
imunokompromitirane osobe (zbog osnovne bolesti ili terapije koju osoba prima)
imunokompetentne osobe s kroničnim bolestima srca, pluća, bubrega, jetre, dijabetesom melitusom, alkoholizmom, kohlearnim implantatima i stanjima koja dovode do izloženosti cerebrospinalnog likvora infekciji/istjecanja cerebrospinalnog likvora

Za prvu i drugu docjepnu dozu (tzv. 3. i 4. dozu) protiv koronavirusa građani mogu birati između cjepiva koje, osim wuhanskog soja, sadrži BA1 podvarijantu omikrona ili BA4/5 podvarijantu omikrona. S obzirom da su na cjepivo s BA1 podvarijantom provedena istraživanja koja nisu provedena za BA4/BA5 podvarijantu, HZJZ onima koji su neodlučni preporučuje BA1 podvarijantu, no svatko tko želi može se cijepiti s cjepivom za BA4/5 podvarijantu.

Na ovom punktu mogu se cijepiti i djeca u dobi 5 i više godina, a njihovi roditelji savjetovati prije cijepljenja, također bez naručivanja i najave. Djeca na savjetovanje i cijepljenje dolaze u pratnji roditelja.

Cijepljenje mladih protiv HPV-a na punktu bez naručivanja i najave, temeljeno je na preporukama promotivno-preventivnog programa "Zdravo sveučilište" Sveučilišta u Zagrebu, Odbor za zdravstvenu zaštitu.

Sve vijesti vezane uz ovu temu pronađite ovdje
(0)
0.0 od 5

Priručnik bolesti

Odaberite grupu bolesti ili pretražite po ključnoj riječi
Priručnik bolesti sastavljen je kako biste se brzo informirali o bolesti koja vas zanima. Određene bolesti posebno su obrađene u okviru skupine na Mapi tijela kojoj pripadaju te ih svakako potražite.

vezani članci

Test erektilne funkcije

Ispunite upitnik procjene erektilne funkcije. Test erektilne funkcije Kvaliteta spolnog života jedan je od najvažnijih segmenata kvalitete života muškarca.

IPSS UPITNIK

Ispunite upitnik procjene tegoba mokrenja. IPSS UPITNIK Poremećeno mokrenje često vezuje uz sebe i poremećaje kontinencije te seksualnih funkcija.