Mladi

Kampanja protiv maloljetničke konzumacije alkohola

Objavljeno 06.10.2022.

Hrvatska gospodarska komora

Grupacija proizvođača piva pri Hrvatskoj gospodarskoj komori (HGK) je započela novo izdanje nacionalne kampanje protiv maloljetničke konzumacije alkohola pod nazivom "Uključi savjest - ponekad djeci treba reći ne".
Kampanja protiv maloljetničke konzumacije alkohola
 

Cilj kampanje je podizanje svijesti javnosti, osobito trgovaca, ugostitelja i roditelja tinejdžera o štetnosti maloljetničke konzumacije alkohola.

Kampanja se provodi u suradnji s trgovačkim lancima.

U više od 1000 prodavaonica partnera će tijekom listopada biti postavljeni edukativni plakati i naljepnice kampanje koji pozivaju na dosljednu primjenu zakona o zabrani prodaje i posluživanja alkohola maloljetnicima.

U sklopu kampanje sve zainteresirane očekuje i novi prošireni online Vodič za roditelje čiji je cilj osnažiti roditelje u njihovim kompetencijama i pomoći im u borbi s izazovom maloljetničke konzumacije alkohola.

Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave. Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave.
HQ/MED/17/0046

Sve vijesti vezane uz ovu temu pronađite ovdje
(0)
0.0 od 5

Priručnik bolesti

Odaberite grupu bolesti ili pretražite po ključnoj riječi
Priručnik bolesti sastavljen je kako biste se brzo informirali o bolesti koja vas zanima. Određene bolesti posebno su obrađene u okviru skupine na Mapi tijela kojoj pripadaju te ih svakako potražite.

vezani članci

KALENDAR ovulacije

Izračunaj plodne dane
Datum početka posljednjeg ciklusa:
Trajanje menstruacijskog ciklusa:

BMI za djecu

Izračunajte BMI za djevojčicu ili dječaka. BMI za djecu Djevojčice i dječaci imaju različite vrijednosti BMI-a tijekom odrastanja. Važno je koristi kalkulator primjeren za dob.