Ostalo

Veća dostupnost fizikalne terapije?

Objavljeno 22.11.2022.

Ministarstvo zdravstva

Iz Ministarstva zdravstva je najavljeno kako će iduće godine posebna pažnja biti posvećena izradi javnozdravstvene mreže u koju će biti uključeno ugovaranje brže i dostupnije fizikalne terapije.
Veća dostupnost fizikalne terapije?
 

Zbog nepostojanja Mreže za fizikalnu terapiju, HZZO je sada prisiljen ugovarati fizioterapeute preko djelatnosti fizikalne medicine i rehabilitacije, što komplicira put pacijenta do terapije.

Iz Hrvatske komore fizioterapeuta je već upućen zahtjev da pacijenta na fizikalnu terapiju naručuje direktno liječnik obiteljske medicine, odnosno da se poveća dostupnost i skrate liste čekanja tako da se iz naručivanja na tu terapiju izostavi bolnički fizijatar.

U donošenju nove Mreže javne zdravstvene službe iduće godine nastojat će se osigurati pravovremena fizikalna terapija, a uzet će se u razmatranje svi prijedlozi županija i mišljenja struke, dodaju iz Ministarstva zdravstva.

Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave. Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave.
HQ/MED/17/0046

Sve vijesti vezane uz ovu temu pronađite ovdje
(0)
0.0 od 5

Priručnik bolesti

Odaberite grupu bolesti ili pretražite po ključnoj riječi
Priručnik bolesti sastavljen je kako biste se brzo informirali o bolesti koja vas zanima. Određene bolesti posebno su obrađene u okviru skupine na Mapi tijela kojoj pripadaju te ih svakako potražite.

vezani članci

Test erektilne funkcije

Ispunite upitnik procjene erektilne funkcije. Test erektilne funkcije Kvaliteta spolnog života jedan je od najvažnijih segmenata kvalitete života muškarca.

IPSS UPITNIK

Ispunite upitnik procjene tegoba mokrenja. IPSS UPITNIK Poremećeno mokrenje često vezuje uz sebe i poremećaje kontinencije te seksualnih funkcija.