Ostalo

Rizik konzumacije marihuane za pluća

Objavljeno 01.12.2022.

Yahoo News

Istraživanje provedeno u Kanadi sugerira kako bi pušenje marihuane moglo više štetiti plućima nego pušenje običnih cigareta.
Rizik konzumacije marihuane za pluća
 

Nalazi znanstvenika s University of Ottawa su objavljeni u stručnom časopisu Radiology, a temelje se na analizi snimki pluća 56 pušača marihuane, 57 nepušača i 33 osobe koje su pušile samo duhan.

Pokazalo se kako je stopa upale dišnih puteva i emfizema viša među pušačima marihuane nego među pušačima duhana i nepušačima.

Viša stopa upala i bolesti među pušačima marihuane u odnosu na pušače duhana bi mogla biti povezana s činjenicom da se marihuana puši bez filtera.

Na taj način više čestica ulazi u dišne puteve, ondje se zadržava i nadražuje ih.

Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave. Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave.
HQ/MED/17/0046

Sve vijesti vezane uz ovu temu pronađite ovdje
(0)
0.0 od 5

Priručnik bolesti

Odaberite grupu bolesti ili pretražite po ključnoj riječi
Priručnik bolesti sastavljen je kako biste se brzo informirali o bolesti koja vas zanima. Određene bolesti posebno su obrađene u okviru skupine na Mapi tijela kojoj pripadaju te ih svakako potražite.

vezani članci

Test erektilne funkcije

Ispunite upitnik procjene erektilne funkcije. Test erektilne funkcije Kvaliteta spolnog života jedan je od najvažnijih segmenata kvalitete života muškarca.

IPSS UPITNIK

Ispunite upitnik procjene tegoba mokrenja. IPSS UPITNIK Poremećeno mokrenje često vezuje uz sebe i poremećaje kontinencije te seksualnih funkcija.