Ostalo

Mogućnost korištenja pasa u kontroli širenja covida-19

Objavljeno 02.12.2022.

Yahoo News

Znanstveni časopis BMJ Global Health je objavio studiju koja ukazuje na mogućnost korištenja pasa u prevenciji izbijanja žarišta covida-19 u zajedničkim radnim prostorima.
Mogućnost korištenja pasa u kontroli širenja covida-19
 

Psi obučeni da nanjuše prisutnost koronavirusa su prikladni i za upotrebu u svakodnevnim situacijama, na velikim skupovima i događajima, objavili su znanstvenici sa sveučilišta u Hannoveru.

Oni bi mogli činiti svojevrsni sustav ranog upozorenja, dodaju istraživači.

Ranije studije su pokazale kako dresirani psi identificirati infekciju koronavirusom i prije nego što PCR test bude pozitivan.

Nova testiranja provedena uz sudjelovanje 8 pasa su otkrila kako su uzorke negativne na koronavirus prepoznavali u 99,9% slučajeva, a uzorke pozitivne na koronavirus u 81,6% slučajeva.

Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave. Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave.
HQ/MED/17/0046

Sve vijesti vezane uz ovu temu pronađite ovdje
(0)
0.0 od 5

Priručnik bolesti

Odaberite grupu bolesti ili pretražite po ključnoj riječi
Priručnik bolesti sastavljen je kako biste se brzo informirali o bolesti koja vas zanima. Određene bolesti posebno su obrađene u okviru skupine na Mapi tijela kojoj pripadaju te ih svakako potražite.

vezani članci

Test erektilne funkcije

Ispunite upitnik procjene erektilne funkcije. Test erektilne funkcije Kvaliteta spolnog života jedan je od najvažnijih segmenata kvalitete života muškarca.

IPSS UPITNIK

Ispunite upitnik procjene tegoba mokrenja. IPSS UPITNIK Poremećeno mokrenje često vezuje uz sebe i poremećaje kontinencije te seksualnih funkcija.