Ostalo

Nastavak radova na obnovi Klinike za infektivne bolesti

Objavljeno 21.12.2022.

Ministarstvo zdravstva

Ministar zdravstva Vili Beroš je obišao Kliniku za infektivne bolesti "Dr. Fran Mihaljević" u kojoj traje obnova infrastrukture oštećene u potresu, a u planu je i izgradnja u cijelosti nove klinike na postojećoj lokaciji.
Nastavak radova na obnovi Klinike za infektivne bolesti
 

Riječ je o rekonstrukciji i praktički izgradnji nove Klinike za infektivne bolesti koja je stara preko 130 godina.

Najprije bi trebao biti gotov projekt dnevne bolnice, do kraja iduće godine.

U toj zgradi bit će 56 kreveta, uključujući izolacijske, s ambulantama za odrasle pacijente.

Kroz projekt dnevnih bolnica proveden je i natječaj za nabavu uređaja za magnetnu rezonancu.

Do kraja proljeća obnovit će se prostor za radiologiju koji će biti vrhunski opremljen.

Unutar Fonda solidarnosti dovršava se zgrada nove ljekarne, obnavlja se obdukcijska dvorana, zbrinjavanje medicinskog otpada, te nekoliko pomoćnih zgrada, a projektirat će se i obnova upravne zgrade, konzervatorski zaštićenog objekta Drage Iblera.

Pred potpisivanjem je ugovor s Ministarstvom zdravstva za dobivanje sredstava iz Nacionalnog plana oporavka i otpornosti (NPOO) za opsežnu rekonstrukciju infrastrukture buduće moderne zarazne bolnice u kojoj će sve sobe biti izolacijske.

Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave. Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave.
HQ/MED/17/0046

Sve vijesti vezane uz ovu temu pronađite ovdje
(1)
5.0 od 5

Priručnik bolesti

Odaberite grupu bolesti ili pretražite po ključnoj riječi
Priručnik bolesti sastavljen je kako biste se brzo informirali o bolesti koja vas zanima. Određene bolesti posebno su obrađene u okviru skupine na Mapi tijela kojoj pripadaju te ih svakako potražite.

vezani članci

Test erektilne funkcije

Ispunite upitnik procjene erektilne funkcije. Test erektilne funkcije Kvaliteta spolnog života jedan je od najvažnijih segmenata kvalitete života muškarca.

IPSS UPITNIK

Ispunite upitnik procjene tegoba mokrenja. IPSS UPITNIK Poremećeno mokrenje često vezuje uz sebe i poremećaje kontinencije te seksualnih funkcija.