Mladi

Utjecaj pandemije na mentalno zdravlje

Objavljeno 03.01.2023.

Yahoo News

Pandemija koronavirusa je dovela do povećanja učestalosti anksioznosti i depresije u cijelom svijetu, osobito među ženama i mladima, objavio je znanstveni časopis The Lancet.
Utjecaj pandemije na mentalno zdravlje
 

Slučajevi depresije i anksioznosti u svijetu su se samo 2020. povećali za više od četvrtine, pišu australski znanstvenici s University of Queensland.

Žene su bile više pogođene od muškaraca, a mlađi ljudi bili su pogođeniji od starijih skupina.

Mladi su patili jer ih je zatvaranje škola držalo podalje od prijatelja, a mnoge su se žene suočile s povećanim rizikom od nasilja u obitelji.

Sveukupno je 2020. godine zabilježeno 76 milijuna dodatnih slučajeva anksioznih poremećaja i 53 milijuna dodatnih slučajeva depresije.

Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave. Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave.
HQ/MED/17/0046

Sve vijesti vezane uz ovu temu pronađite ovdje
(1)
5.0 od 5

Priručnik bolesti

Odaberite grupu bolesti ili pretražite po ključnoj riječi
Priručnik bolesti sastavljen je kako biste se brzo informirali o bolesti koja vas zanima. Određene bolesti posebno su obrađene u okviru skupine na Mapi tijela kojoj pripadaju te ih svakako potražite.

vezani članci

KALENDAR ovulacije

Izračunaj plodne dane
Datum početka posljednjeg ciklusa:
Trajanje menstruacijskog ciklusa:

BMI za djecu

Izračunajte BMI za djevojčicu ili dječaka. BMI za djecu Djevojčice i dječaci imaju različite vrijednosti BMI-a tijekom odrastanja. Važno je koristi kalkulator primjeren za dob.