Ostalo

HZJZ uključen u JA projekt CraNE

Objavljeno 25.01.2023.

Hrvatski zavod za javno zdravstvo

Hrvatski zavod za javno zdravstvo (HZJZ) sudjeluje u Joint Action projektu CraNE - Network of Comprehensive Cancer Centers koji je dio inicijative Europskog plana za borbu protiv raka.
HZJZ uključen u JA projekt CraNE
 

Jedna od inicijativa Europskog plana za borbu protiv raka je i stvaranje mreže koja povezuje sve centre za sveobuhvatno liječenje raka (engl. Comprehensive Cancer Centres, CCCs).

Cilj CraNE projekta je priprema svih potrebnih administrativnih i stručnih uvjeta za stvaranje takve mreže.

Osim integracije već postojećih centara, projekt služi i kao potpora zemljama članicama koje tek trebaju razviti i certificirati CCC.

Projekt koordinira Nacionalni zavod za javno zdravstvo Slovenije, a sudjeluju ukupno 44 partnera iz 25 europskih zemalja.

Osim 4 horizontalna radna paketa sa zadacima koordinacije, diseminacije, evaluacije i održivosti implementacije, za ostvarenje projektnih ciljeva zadužena su i 4 glavna paketa čiji ciljevi su mapiranje postojećih centara, usuglašavanje kriterija za certifikaciju centara, uspostava mreže i kriterija za razvijanje europske mreže CCC i omogućavanje pravičnog pristupa visoko kvalitetnoj skrbi u području raka.

Hrvatski zavod za javno zdravstvo u ovom projektu vodi Radni paket 3, zajedno s kolegama iz Rumunjske (Onkološki Institut Prof. Dr. Ion Chiricuta Cluj-Napoca).

Kao i u prethodnoj zajedničkoj akciji iz područja zloćudnih bolesti u kojoj je sudjelovao Hrvatski zavod za javno zdravstvo (iPAAC), radni paket 3 usmjeren je na evaluaciju svih dijelova zajedničke akcije; od same strukture projekta, preko praćenja ostvarenja zadanih ciljeva i aktivnosti pojedinih radnih paketa do završne evaluacije ishoda.

Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave. Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave.
HQ/MED/17/0046

Sve vijesti vezane uz ovu temu pronađite ovdje
(0)
0.0 od 5

Priručnik bolesti

Odaberite grupu bolesti ili pretražite po ključnoj riječi
Priručnik bolesti sastavljen je kako biste se brzo informirali o bolesti koja vas zanima. Određene bolesti posebno su obrađene u okviru skupine na Mapi tijela kojoj pripadaju te ih svakako potražite.

vezani članci

Test erektilne funkcije

Ispunite upitnik procjene erektilne funkcije. Test erektilne funkcije Kvaliteta spolnog života jedan je od najvažnijih segmenata kvalitete života muškarca.

IPSS UPITNIK

Ispunite upitnik procjene tegoba mokrenja. IPSS UPITNIK Poremećeno mokrenje često vezuje uz sebe i poremećaje kontinencije te seksualnih funkcija.