Ostalo

Učinak cjepiva protiv omikrona kod starijih osoba

Objavljeno 06.02.2023.

Reuters

Izraelski znanstvenici su objavili kako je mRNK cjepivo prilagođeno za omikron varijantu koronavirusa značajno smanjilo broj hospitaliziranih pacijenata starije životne dobi.
Učinak cjepiva protiv omikrona kod starijih osoba
 

Istraživači s Ben-Gurion University su utvrdili kako je za 81% smanjen broj hospitalizacija među osobama starijima od 65 godina koje su primile ovo cjepivo u odnosu na osobe koje su primile najmanje dvije doze cjepiva protiv covida, ali ne cjepivo prilagođeno omikronu.

U prvoj skupini je zabilježen i pad mortaliteta od 86%.

Istraživanje je provedeno uz sudjelovanje 622000 osoba starijih od 65 godina.

Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave. Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave.
HQ/MED/17/0046

Sve vijesti vezane uz ovu temu pronađite ovdje
(1)
5.0 od 5

Priručnik bolesti

Odaberite grupu bolesti ili pretražite po ključnoj riječi
Priručnik bolesti sastavljen je kako biste se brzo informirali o bolesti koja vas zanima. Određene bolesti posebno su obrađene u okviru skupine na Mapi tijela kojoj pripadaju te ih svakako potražite.

vezani članci

Test erektilne funkcije

Ispunite upitnik procjene erektilne funkcije. Test erektilne funkcije Kvaliteta spolnog života jedan je od najvažnijih segmenata kvalitete života muškarca.

IPSS UPITNIK

Ispunite upitnik procjene tegoba mokrenja. IPSS UPITNIK Poremećeno mokrenje često vezuje uz sebe i poremećaje kontinencije te seksualnih funkcija.