Ostalo

Najava nacionalnog programa za mlade liječnike

Objavljeno 16.03.2023.

Ministarstvo zdravstva

Iz Ministarstva zdravstva je najavljena izrada nacionalnog programa za mlade liječnike s nizom mjera za poboljšanje njihova položaja i uloge u sustavu.
Najava nacionalnog programa za mlade liječnike
 

Riječ je o nizu elemenata koji se odnose na položaj mladih liječnika, uključujući materijalni i edukacijski status.

Do idućeg utorka osnovat će se radna skupina u koju će biti uključeni predstavnici fakulteta, studenata te institucija koje imaju društva ili povjerenstva za mlade liječnike.

Kao voditeljica radne skupine predstavljena je liječnica Ada Barić.

Novi program neće biti zamjena za staž, bit će dobrovoljan i omogućit će dodatno obrazovanje u općoj medicini prije odabira specijalizacije.

Mlade liječnike će se stimulirati da se uključe u program tako što će dobiti bodove za željenu specijalizaciju, a dobivat će i razne potpore za odlazak u manje atraktivna područja države.

Jedna od svrha programa bit će i popularizacija primarne zdravstvene zaštite među mladim liječnicima jer je ona u svim segmentima kadrovski najdeficitarnija grana cijeloga sustava.

Program će se nastojati napraviti u što skorijem roku, a cilj je da iduća generacija liječnika, koja bude diplomirala 2024., može raditi po novom programu.

Sve vijesti vezane uz ovu temu pronađite ovdje
(0)
0.0 od 5

Priručnik bolesti

Odaberite grupu bolesti ili pretražite po ključnoj riječi
Priručnik bolesti sastavljen je kako biste se brzo informirali o bolesti koja vas zanima. Određene bolesti posebno su obrađene u okviru skupine na Mapi tijela kojoj pripadaju te ih svakako potražite.

vezani članci

Test erektilne funkcije

Ispunite upitnik procjene erektilne funkcije. Test erektilne funkcije Kvaliteta spolnog života jedan je od najvažnijih segmenata kvalitete života muškarca.

IPSS UPITNIK

Ispunite upitnik procjene tegoba mokrenja. IPSS UPITNIK Poremećeno mokrenje često vezuje uz sebe i poremećaje kontinencije te seksualnih funkcija.

Besplatni newsletter

Svakodnevno biramo najzanimljivije za vas i šaljemo.