Ostalo

Ljubičasti dan – Bicikliraj za epilepsiju!

Objavljeno 22.03.2023.

Hrvatska udruga za epilepsiju

Ljubičasti dan obilježava se 26. ožujka te se na taj dan ljubičastom bojom iskazuje solidarnost s osobama koje imaju epilepsiju.
Ljubičasti dan – Bicikliraj za epilepsiju!

Kako se uključiti u Ljubičasti dan 2023. godine?

Središnja manifestacija obilježavanja Ljubičastog dana u Hrvatskoj je već tradicionalna manifestacija „Bicikliraj za epilepsiju!“ koja će se održati u nedjelju, 26. ožujka 2023. godine, okupljanjem i prigodnim skupom na Europskom trgu u Zagrebu, uz štand s edukacijskim i promotivnim materijalima, u periodu od 11 do 14 sati.

Sudionici skupa i vožnje biciklom pozvani su da odjenu i ponesu nešto ljubičaste boje u znak podrške osobama s epilepsijom dok će se na štandu dijeliti majice, bedževi, narukvice i drugi prigodni ljubičasti predmeti.

Ovogodišnja manifestacija odvija se pod pokroviteljstvom Predsjednika Republike, Ministarstva zdravstva Republike Hrvatske i Gradonačelnika Grada Zagreba, čime je manifestacija stavljena na razinu javnozdravstvene akcije od nacionalne vrijednosti.

Osim biciklijade, održat će se predavanja o epilepsiji s ciljem širenja svjesnosti o epilepsiji i rušenja predrasuda koje prate bolest. Naglasak je stavljen na edukaciju djece i mladih s ciljem širenja znanja i formiranja ispravnih stavova.

U ponedjeljak, 27. ožujka 2023., svi zainteresirani mogu sudjelovati u Savjetovalištu u razdoblju od 11 do 13 sati.

Sudjelovanje je moguće:

  1. virtualno  putem poveznice https://us02web.zoom.us/j/89906001506?pwd=QTJ6SHFKdTRpT0dhaEhYVE5YSlpEZz09
  2. osobnih dolaskom u Savjetovalište Hrvatske udruge za epilepsiju: za djecu na Odjel dječje neurologije KBC Sestre milosrdnice i za odrasle u Klinici za neurologiju KB Sveti Duh, dvorana Bundek
  3. osobnim dolaskom u Savjetovalište Klinike za neurologiju i Klinike za pedijatriju KBC Zagreb u Edukacijski centar Istok, Dvorana 3

 

Obilježite Ljubičasti dan:

1. 26. ožujka, nedjelja, odjeni ili istakni nešto ljubičasto i time pokaži podršku osobama s epilepsijom!

2. Aktiviraj se na Facebooku i Instagramu! Podijeli slike ili videozapise koristeći hashtag #purpleday.

3. Educiraj se o epilepsiji i o tome kako pomoći osobi koja ima epileptički napadaj, jer „Širenjem znanja o epilepsiji, rušimo predrasude!

Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave. Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave.
HQ/MED/17/0046

Sve vijesti vezane uz ovu temu pronađite ovdje
(1)
5.0 od 5

Priručnik bolesti

Odaberite grupu bolesti ili pretražite po ključnoj riječi
Priručnik bolesti sastavljen je kako biste se brzo informirali o bolesti koja vas zanima. Određene bolesti posebno su obrađene u okviru skupine na Mapi tijela kojoj pripadaju te ih svakako potražite.

vezani članci

Test erektilne funkcije

Ispunite upitnik procjene erektilne funkcije. Test erektilne funkcije Kvaliteta spolnog života jedan je od najvažnijih segmenata kvalitete života muškarca.

IPSS UPITNIK

Ispunite upitnik procjene tegoba mokrenja. IPSS UPITNIK Poremećeno mokrenje često vezuje uz sebe i poremećaje kontinencije te seksualnih funkcija.