Ostalo

Prvi put u RH novi zahvati pomoću robotske ruke

Objavljeno 24.03.2023.

KBC Sestre milosrdnice

Na Kliničkom zavodu za dijagnostičku i intervencijsku radiologiju KBC Sestre Milosrdnice po prvi puta u Hrvatskoj uspješno su izvedeni zahvati perkutanih ablacija i biopsija tumora na onkološkim pacijentima uz korištenje najnovije tehnologije robotske ruke.
Prvi put u RH novi zahvati pomoću robotske ruke
 

Umjetna inteligencija uz asistenciju Micromate robotske ruke postavljene na CT uređaj omogućava da se sonda za toplinsko uništavanje tumora nakon početnog snimanja precizno pozicionira u tijelo.

To predstavlja značajnu pomoć za preciznu navigaciju i do najteže dostupnih ili teško vidljivih, malih tumora uz značajno manju količinu zračenja za pacijenta.

Sve navedeno ujedno i ubrzava samu proceduru zahvata.

Navedeni sustav robotske ruke onkološki odjeli u svijetu koriste unatrag tri godine, a odnedavno i veći onkološki centri u Europi.

Prepoznat kao centar izvrsnosti u minimalno invazivnom liječenju onkoloških pacijenata u ovom dijelu Europe, Odjelu intervencijske radiologije KBC Sestre Milosrdnice osigurana je ova tehnologija kako bi se isprobale sve mogućnosti i prednosti ovog sustava koji se planira u budućnosti koristiti kod većine onkoloških pacijenata.

Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave. Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave.
HQ/MED/17/0046

Sve vijesti vezane uz ovu temu pronađite ovdje
(0)
0.0 od 5

Priručnik bolesti

Odaberite grupu bolesti ili pretražite po ključnoj riječi
Priručnik bolesti sastavljen je kako biste se brzo informirali o bolesti koja vas zanima. Određene bolesti posebno su obrađene u okviru skupine na Mapi tijela kojoj pripadaju te ih svakako potražite.

vezani članci

Test erektilne funkcije

Ispunite upitnik procjene erektilne funkcije. Test erektilne funkcije Kvaliteta spolnog života jedan je od najvažnijih segmenata kvalitete života muškarca.

IPSS UPITNIK

Ispunite upitnik procjene tegoba mokrenja. IPSS UPITNIK Poremećeno mokrenje često vezuje uz sebe i poremećaje kontinencije te seksualnih funkcija.