Ostalo

Naputak o korištenju godišnjih odmora u bolnicama

Objavljeno 07.06.2023.

Ministarstvo zdravstva

Ministarstvo zdravstva je poslalo naputak bolnicama da na godišnji odmor istovremeno ne ide više od trećine osoblja s odjela gdje pacijenti čekaju dulje od osam mjeseci.
Naputak o korištenju godišnjih odmora u bolnicama
 

Naputak o korištenju godišnjih odmora potaknut je analizom lista čekanja koje ukazuju da tijekom ljetnih mjeseci izvršenost pada ispod 50% za niz dijagnostičkih pretraga u bolnicama.

To znači kako ljeti ne bi trebalo biti dugih godišnjih odmora od četiri i više tjedana.

Navedeni naputak se ne odnosi na rizične pacijente, poput onkoloških suspektnih ili oboljelih od karcinoma, jer se kod njih već primjenjuje prioritetna procedura dolaska na dijagnostičku pretragu i liječenje.

Ova procedura se dodatno unaprjeđuje uvođenjem sustava za brzu obradu onkoloških i onkološko suspektnih pacijenata, prema posebnom protokolu putem onkoloških uputnica.

Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave. Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave.
HQ/MED/17/0046

Sve vijesti vezane uz ovu temu pronađite ovdje
(0)
0.0 od 5

Priručnik bolesti

Odaberite grupu bolesti ili pretražite po ključnoj riječi
Priručnik bolesti sastavljen je kako biste se brzo informirali o bolesti koja vas zanima. Određene bolesti posebno su obrađene u okviru skupine na Mapi tijela kojoj pripadaju te ih svakako potražite.

vezani članci

Test erektilne funkcije

Ispunite upitnik procjene erektilne funkcije. Test erektilne funkcije Kvaliteta spolnog života jedan je od najvažnijih segmenata kvalitete života muškarca.

IPSS UPITNIK

Ispunite upitnik procjene tegoba mokrenja. IPSS UPITNIK Poremećeno mokrenje često vezuje uz sebe i poremećaje kontinencije te seksualnih funkcija.