Tjelovježba

Nova studija preporučuje hodanje

Objavljeno 09.08.2023.

Reuters

Nalazi skupine američkih i poljskih znanstvenika sugeriraju kako je već 4000 koraka dnevno povezano sa smanjenjem rizika za smrt od bilo kojeg uzroka.
Nova studija preporučuje hodanje
 

Istraživači s Johns Hopkins University i Sveučilišta u Lodzu su analizirali podatke prikupljene od oko 226000 ispitanika.

Pokazalo se i da je svako povećanje dnevnog broja koraka za 1000 povezano s dodatnim 15%-tnim smanjenjem rizika za preuranjenu smrt od bilo kojeg uzroka.

Uočena veza nije ovisila o dobi i spolu ispitanika.

Svjetska zdravstvena organizacija (WHO) procjenjuje kako je nedovoljna tjelesna aktivnost odgovorna za 3,2 milijuna smrti godišnje te je četvrti najčešći uzrok smrti u svijetu.

Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave. Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave.
HQ/MED/17/0046

Sve vijesti vezane uz ovu temu pronađite ovdje
(3)
5.0 od 5

Priručnik bolesti

Odaberite grupu bolesti ili pretražite po ključnoj riječi
Priručnik bolesti sastavljen je kako biste se brzo informirali o bolesti koja vas zanima. Određene bolesti posebno su obrađene u okviru skupine na Mapi tijela kojoj pripadaju te ih svakako potražite.

vezani članci

KALENDAR ovulacije

Izračunaj plodne dane
Datum početka posljednjeg ciklusa:
Trajanje menstruacijskog ciklusa:

Vježbe istezanja

Vježbe istezanja mogu provoditi sve osobe bez obzira na životnu dob.

BMI za djecu

Izračunajte BMI za djevojčicu ili dječaka. BMI za djecu Djevojčice i dječaci imaju različite vrijednosti BMI-a tijekom odrastanja. Važno je koristi kalkulator primjeren za dob.