Mladi

Koristi redovite tjelovježbe za tinejdžere

Objavljeno 29.08.2023.

Reuters

Istraživanje škotskih znanstvenika s University of Edinburgh pokazuje kako je redovita tjelesna aktivnost povezana s poboljšanjem mentalnog zdravlja tinejdžera.
Koristi redovite tjelovježbe za tinejdžere
 

Uz to, redovita tjelesna aktivnost može pomoći kod poteškoća u ponašanju, pokazalo je istraživanje provedeno uz sudjelovanje gotovo 5000 ispitanika u dobi od 11 do 13 godina.

Tjelesna aktivnost je mjerena uz pomoć uređaja, a ispitanici te njihovi roditelji i učitelji su izvijestili o eventualnim simptomima depresije, općem ponašanju i emocionalnim poteškoćama.

Procjenjuje se kako manje od trećine djece ove dobi ima 60 minuta tjelovježbe dnevno koje preporučuje Svjetska zdravstvena organizacija (WHO).

Rezultate nove studije je objavio stručni časopis Mental Health and Physical Activity.

Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave. Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave.
HQ/MED/17/0046

Sve vijesti vezane uz ovu temu pronađite ovdje
(1)
5.0 od 5

Priručnik bolesti

Odaberite grupu bolesti ili pretražite po ključnoj riječi
Priručnik bolesti sastavljen je kako biste se brzo informirali o bolesti koja vas zanima. Određene bolesti posebno su obrađene u okviru skupine na Mapi tijela kojoj pripadaju te ih svakako potražite.

vezani članci

KALENDAR ovulacije

Izračunaj plodne dane
Datum početka posljednjeg ciklusa:
Trajanje menstruacijskog ciklusa:

BMI za djecu

Izračunajte BMI za djevojčicu ili dječaka. BMI za djecu Djevojčice i dječaci imaju različite vrijednosti BMI-a tijekom odrastanja. Važno je koristi kalkulator primjeren za dob.