Ostalo

Otvoren Nacionalni rehabilitacijski centar u Varaždinskim Toplicama

Objavljeno 09.09.2023.

Vlada RH

U Varaždinskim Toplicama je otvoren Nacionalni rehabilitacijski centar za osobe s bolestima i oštećenjima kralježnične moždine Specijalne bolnice Varaždinske Toplice.
Otvoren Nacionalni rehabilitacijski centar u Varaždinskim Toplicama
 

U objektu, opremljenom najsuvremenijim uređajima za robotsku rehabilitaciju, bit će osigurana sva potrebna skrb za pacijente iz cijele Hrvatske s teškim ozljedama ili bolestima kralježnice.

Ulaganje je vrijedno 18,4 milijuna eura, od čega je 11 milijuna eura bespovratnih EU sredstava, 6,5 milijuna eura osiguralo je Ministarstvo zdravstva, a Specijalna bolnica osigurala je 770000 eura.

Centar se prostire na 6.700 četvornih metara, a kapaciteta je 75 kreveta te dodatnih pet kreveta u dnevnoj bolnici.

Godišnje u Hrvatskoj oko 500 osoba obolijeva od takozvane parapareze, paraplegije i tetrapareze.

U ovom trenutku u Hrvatskoj živi više od 8.000 osoba koje su invalidi zbog ozljeda spinalne regije, a godišnje se bilježi više od 14.000 hospitalizacija.

Sve vijesti vezane uz ovu temu pronađite ovdje
(1)
5.0 od 5

Priručnik bolesti

Odaberite grupu bolesti ili pretražite po ključnoj riječi
Priručnik bolesti sastavljen je kako biste se brzo informirali o bolesti koja vas zanima. Određene bolesti posebno su obrađene u okviru skupine na Mapi tijela kojoj pripadaju te ih svakako potražite.

vezani članci

Test erektilne funkcije

Ispunite upitnik procjene erektilne funkcije. Test erektilne funkcije Kvaliteta spolnog života jedan je od najvažnijih segmenata kvalitete života muškarca.

IPSS UPITNIK

Ispunite upitnik procjene tegoba mokrenja. IPSS UPITNIK Poremećeno mokrenje često vezuje uz sebe i poremećaje kontinencije te seksualnih funkcija.

Besplatni newsletter

Svakodnevno biramo najzanimljivije za vas i šaljemo.