Ostalo

Obilježavanje Europskog tjedna mobilnosti 16.-22.9.

Objavljeno 14.09.2023.

Nastavni zavod za javno zdravstvo "Dr. Andrija Štampar"

Europski tjedan mobilnosti i ove se godine održava u gradu Zagrebu u razdoblju od 16. do 22. rujna pod temom "Štedimo energiju".
Obilježavanje Europskog tjedna mobilnosti 16.-22.9.
 

Slogan obilježavanja ove teme je "Krećimo se kvalitetnije - štedimo energiju!".

Cilj aktivnosti je potaknuti građane da budu aktivniji te da pješačenjem, vožnjom bicikla i korištenjem alternativnih transportnih rješenja utječu na smanjenje potrošnje energije, smanjenje zagađenja te poboljšanje zdravlja i životnih uvjeta.

Nastavni zavod za javno zdravstvo "Dr. Andrija Štampar" i ove se godine pridružuje obilježavanju Europskog tjedna mobilnosti.

Radionica Aktivni transport održat će se u ponedjeljak, 18. rujna 2023. godine u Velikoj dvorani Nastavnog zavoda za javno zdravstvo "Dr. Andrija Štampar" s početkom u 13 sati.

Aktivni transport je jedan od prioriteta brojnih lokalnih politika s obzirom na njegove višestruke dobrobiti (tjelesna aktivnost, smanjenje zagađenja i druge).

Promicanje aktivnog transporta (pješačenja, vožnje bicikla) na radno mjesto, u školu povećava fizičku aktivnost građana i time zdravstvene dobrobiti.

Radionica Vježbanje na radnom mjestu održat će se u srijedu, 20. rujna 2023. godine u Velikoj dvorani Nastavnog zavoda za javno zdravstvo "Dr. Andrija Štampar", s početkom u 11 sati.

Vježbanje na radnom mjestu provodi se već godinama u Nastavnom zavodu za javno zdravstvo "Dr. Andrija Štampar" pod vodstvom kineziologa za radnike Zavoda s ciljem poticanja tjelesne aktivnosti i smanjenja dugotrajnog sjedenja te edukacije o samom vježbanju.

Uz zajedničko vježbanje u trajanju od 15 do 20 minuta za sve sudionike - radnike našeg Zavoda i zainteresirane građane - svi prisutni će se informirati o korisnim vježbama i dobrobitima vježbanja na radnom mjestu.

Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave. Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave.
HQ/MED/17/0046

Sve vijesti vezane uz ovu temu pronađite ovdje
(1)
5.0 od 5

Priručnik bolesti

Odaberite grupu bolesti ili pretražite po ključnoj riječi
Priručnik bolesti sastavljen je kako biste se brzo informirali o bolesti koja vas zanima. Određene bolesti posebno su obrađene u okviru skupine na Mapi tijela kojoj pripadaju te ih svakako potražite.

vezani članci

Test erektilne funkcije

Ispunite upitnik procjene erektilne funkcije. Test erektilne funkcije Kvaliteta spolnog života jedan je od najvažnijih segmenata kvalitete života muškarca.

IPSS UPITNIK

Ispunite upitnik procjene tegoba mokrenja. IPSS UPITNIK Poremećeno mokrenje često vezuje uz sebe i poremećaje kontinencije te seksualnih funkcija.