Ostalo

Kako do boljih pomagala za osobe s amputacijama?

Objavljeno 18.09.2023.

Udruga osoba s amputacijom udova Grada Zagreba i Zagrebačke županije

Udruga osoba s amputacijom udova Grada Zagreba i Zagrebačke županije (UAZ) je na Jarunu održala Trkački kamp START.
Kako do boljih pomagala za osobe s amputacijama?
 

Udruga time želi naglasiti svoju poruku iz kampanje "Vrijeme je za novi korak" kojom se traži podizanje standarda pomagala na listi Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje (HZZO).

Unatoč dugogodišnjim i brojnim apelima osoba s invaliditetom, standard pomagala koji definira HZZO nije se mijenjao 25 godina.

Zastarjele proteze onemogućuju uključivanje osoba s amputacijom u društveni život, te ih tjeraju da ostanu u okviru svoja četiri zida, na teret svojim obiteljima i društvu.

Na kampu su osobe s amputacijama, uz pomoć suvremenih sportskih ortopedskih pomagala, aktivno sudjelovale u tjelovježbi.

Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave. Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave.
HQ/MED/17/0046

Sve vijesti vezane uz ovu temu pronađite ovdje
(0)
0.0 od 5

Priručnik bolesti

Odaberite grupu bolesti ili pretražite po ključnoj riječi
Priručnik bolesti sastavljen je kako biste se brzo informirali o bolesti koja vas zanima. Određene bolesti posebno su obrađene u okviru skupine na Mapi tijela kojoj pripadaju te ih svakako potražite.

vezani članci

Test erektilne funkcije

Ispunite upitnik procjene erektilne funkcije. Test erektilne funkcije Kvaliteta spolnog života jedan je od najvažnijih segmenata kvalitete života muškarca.

IPSS UPITNIK

Ispunite upitnik procjene tegoba mokrenja. IPSS UPITNIK Poremećeno mokrenje često vezuje uz sebe i poremećaje kontinencije te seksualnih funkcija.