Treća dob

Prvo Savjetovalište za demencije u Zagrebu

Objavljeno 20.09.2023.

Grad Zagreb

U Domu Zdravlja Zagreb - Istok, na lokaciji Ivanićgradska 38, otvoreno je prvo Savjetovalište za demencije u Zagrebu.
Prvo Savjetovalište za demencije u Zagrebu
 

Riječ je o nadstandardnoj usluzi kojom se osigurava poboljšanje kvalitete života oboljelih od demencija i njihovih obitelji.

Ovaj projekt se prvi puta provodi u Gradu Zagrebu, a usluga je besplatna i dostupna svim Zagrepčanima bez uputnice, uz prethodnu najavu.

Cilj projekta je omogućiti bolju, integriranu skrb oboljelima od demencija i njihovim obiteljima, zajedničkom suradnjom liječnika obiteljske medicine i specijaliste neurologa.

Provoditelj programa je Dom zdravlja Zagreb - Istok, a partner Grad Zagreb, odnosno Gradski ured za socijalnu zaštitu, zdravstvo, branitelje i osobe s invaliditetom.

Prema podacima Svjetske zdravstvene organizacije (WHO), u Hrvatskoj od demencija boluje oko 90.000 osoba.

Radno vrijeme Savjetovališta za demencije je utorkom od 15 do 19 sati.

Najaviti se može na broj telefona 01/2305-690 ili na e-mail demencija@dzz-istok.hr.

Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave. Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave.
HQ/MED/17/0046

Sve vijesti vezane uz ovu temu pronađite ovdje
(1)
5.0 od 5

Priručnik bolesti

Odaberite grupu bolesti ili pretražite po ključnoj riječi
Priručnik bolesti sastavljen je kako biste se brzo informirali o bolesti koja vas zanima. Određene bolesti posebno su obrađene u okviru skupine na Mapi tijela kojoj pripadaju te ih svakako potražite.

vezani članci

Test erektilne funkcije

Ispunite upitnik procjene erektilne funkcije. Test erektilne funkcije Kvaliteta spolnog života jedan je od najvažnijih segmenata kvalitete života muškarca.

IPSS UPITNIK

Ispunite upitnik procjene tegoba mokrenja. IPSS UPITNIK Poremećeno mokrenje često vezuje uz sebe i poremećaje kontinencije te seksualnih funkcija.