Lijekovi

PLICET RAPID – Novi brzodjelujući paracetamol iz PLIVE!

Objavljeno 03.10.2023.

PLIVAzdravlje.hr

Uredništvo

Paracetamol je najčešće korišteni lijek za snižavanje temperature i ublažavanje boli diljem svijeta već desetljećima. Kod odabira analgetika važno je odabrati onaj s brzim nastupom djelovanja. Plicet Rapid je brzodjelujuća formulacija paracetamola koja zahvaljujući prirodnom sastojku iz smeđih algi oslobađa paracetamol već nakon 5 minuta i brzo počinje djelovati!
PLICET RAPID – Novi brzodjelujući paracetamol iz PLIVE!

Što je paracetamol?

Paracetamol je  najčešće korišteni lijek za snižavanje temperature i ublažavanje boli diljem svijeta već desetljećima. Učinkovit je u ublažavanju kako akutne tako i kroniče boli, a u odnosu na nesteroidne protuupalne lijekove poput acetilsalicilatne kiseline ili diklofenaka, bolje se podnosi i ne nadražuje želudac.

Paracetamol je ujedno i analgetik koji smiju uzimati trudnice i dojilje.

Akutna bol i brzina djelovanja lijeka

Za razliku od drugih osjeta, bol se s vremenom pojačava te je važno spriječiti kako ona iz akutne ne bi prešla u kroničnu.

Iz tog razloga važno je za kratkotrajno liječenje akutne boli odabrati lijek brzog nastupa djelovanja. Formulacije koje osiguravaju brzu apsorpciju lijeka postižu bolji analgetski učinak te smanjuju potrebu za ponovnim uzimanjem lijeka.

Od sada i PLIVA u svom OTC portfelju ima paracetamol i to brzodjelujući!

Što je Plicet Rapid?

Plicet Rapid iz PLIVE je brzodjelujuća formulacija paracetamola koja je razvijena upravo s ciljem za što bržim postizanjem učinka.

Brzi učinak povezuje se s brzim oslobađanjem aktivne supstancije iz tablete. Plicet Rapid uz paracetamol sadrži i algin. Algin je prirodni polisaharid iz smeđih algi koji djeluje poput spužve, upija vodu, bubri i uzrokuje raspadanje tablete. Zahvaljujući alginu, paracetamol se u želucu oslobađa već nakon 5 minuta a u plazmi se može pronaći već za 10 minuta!

Tko može uzimati Plicet Rapid?

Plicet Rapid iz PLIVE djeluje brzo protiv boli i povišene tjelesne temperature, a namijenjen je za primjenu u odraslih, adolescenata i djece u dobi od 6 godina i starije.

Plicet Rapid smiju uzimati trudnice i dojilje.

Potražite Plicet Rapid u ljekarnama po povoljnoj cijeni!

 

Tabletu treba progutati s čašom vode. Sadrži paracetamol.

Prije upotrebe pažljivo pročitajte uputu o lijeku a o rizicima i nuspojavama upitajte svog liječnika ili ljekarnika

Datum sastavljanja: kolovoz 2023

PLC-HR-00010

Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave. Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave.
HQ/MED/17/0046

Sve vijesti vezane uz ovu temu pronađite ovdje
(135)
4.0 od 5

Priručnik bolesti

Odaberite grupu bolesti ili pretražite po ključnoj riječi
Priručnik bolesti sastavljen je kako biste se brzo informirali o bolesti koja vas zanima. Određene bolesti posebno su obrađene u okviru skupine na Mapi tijela kojoj pripadaju te ih svakako potražite.

vezani članci

KALENDAR ovulacije

Izračunaj plodne dane
Datum početka posljednjeg ciklusa:
Trajanje menstruacijskog ciklusa:

BMI za djecu

Izračunajte BMI za djevojčicu ili dječaka. BMI za djecu Djevojčice i dječaci imaju različite vrijednosti BMI-a tijekom odrastanja. Važno je koristi kalkulator primjeren za dob.