Ostalo

HZJZ i Europska unija u prevenciji suicida

Objavljeno 07.02.2024.

Hrvatski zavod za javno zdravstvo

U cilju zaštite mentalnog zdravlja i prevencije suicida Europska unija je pokrenula Joint Action projekt ImpleMENTAL u kojem Hrvatska aktivno sudjeluje te je voditelj jednog radnog paketa.
HZJZ i Europska unija u prevenciji suicida
 

Jedan od ključnih elemenata austrijske prakse u prevenciji suicida, poznate kao SUPRA, uključuje i pravilno medijsko izvještavanje o pitanjima mentalnog zdravlja i suicida.

Hrvatska je sudjelovala i u Twinning projektu pod nazivom "Osiguravanje optimalne zdravstvene skrbi za osobe s poremećajima mentalnog zdravlja" u sklopu kojega su razvijene i objavljene Smjernice za javnu prezentaciju pitanja povezanih s problemima mentalnog zdravlja i mentalnim poremećajima.

Broj telefona Centra za krizna stanja i prevenciju suicida je 01/2376470 na kojem se može dobiti pomoć od 0 do 24 sata svakog dana.

Sve vijesti vezane uz ovu temu pronađite ovdje
(1)
5.0 od 5

Priručnik bolesti

Odaberite grupu bolesti ili pretražite po ključnoj riječi
Priručnik bolesti sastavljen je kako biste se brzo informirali o bolesti koja vas zanima. Određene bolesti posebno su obrađene u okviru skupine na Mapi tijela kojoj pripadaju te ih svakako potražite.

vezani članci

Test erektilne funkcije

Ispunite upitnik procjene erektilne funkcije. Test erektilne funkcije Kvaliteta spolnog života jedan je od najvažnijih segmenata kvalitete života muškarca.

IPSS UPITNIK

Ispunite upitnik procjene tegoba mokrenja. IPSS UPITNIK Poremećeno mokrenje često vezuje uz sebe i poremećaje kontinencije te seksualnih funkcija.