Ostalo

Okrugli stol povodom Hrvatskog dana nepušenja

Objavljeno 09.02.2024.

Hrvatski zavod za javno zdravstvo

Osim obilježavanja Svjetskog dana nepušenja (31. svibnja), Hrvatska od 2003. godine posvećuje posebnu pažnju Hrvatskom danu nepušenja - Danu bez duhanskog dima.
Okrugli stol povodom Hrvatskog dana nepušenja
 

Dan bez duhanskog dima sukladan je s prvim danom Korizme te će se obilježiti 14. veljače.

Ovaj dan predstavlja priliku za introspekciju i promišljanje o odricanju od navika koje često oblikuju našu svakodnevicu.

Hrvatski dan nepušenja - Dan bez duhanskog dima naglašava važnost poticanja pušača na prestanak pušenja.

U duhu inicijativa koje se provode diljem svijeta, želimo potaknuti pušače na 24 sata bez cigarete kako bi shvatili da odricanje nije nemoguće te ih potaknuli da nastave s apstinencijom.

Povodom ovog posebnog dana, Hrvatski zavod za javno zdravstvo u suradnji s Nacionalnim povjerenstvom za borbu protiv pušenja Ministarstva zdravstva organizira Okrugli stol.

Ovaj događaj ne samo da će nam pružiti uvid u trenutnu situaciju s pušenjem kod mladih, već će i potaknuti pušače na prestanak, podsjetiti na važnost prevencije i edukacije te razmotriti izazove koje donose novi duhanski proizvodi i e-cigarete.

Okrugli stol će se održati u Velikoj dvorani Ministarstva zdravstva, Ksaver 200a, Zagreb s početkom u 10.00.

HZJZ poziva sve stručnjake, zdravstvene radnike i zainteresirane građane da se pridruže Okruglom stolu te zajedno sudjeluju u raspravi o nužnosti promicanja zdravih životnih stilova i nepušenja.

Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave. Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave.
HQ/MED/17/0046

Sve vijesti vezane uz ovu temu pronađite ovdje
(0)
0.0 od 5

Priručnik bolesti

Odaberite grupu bolesti ili pretražite po ključnoj riječi
Priručnik bolesti sastavljen je kako biste se brzo informirali o bolesti koja vas zanima. Određene bolesti posebno su obrađene u okviru skupine na Mapi tijela kojoj pripadaju te ih svakako potražite.

vezani članci

Test erektilne funkcije

Ispunite upitnik procjene erektilne funkcije. Test erektilne funkcije Kvaliteta spolnog života jedan je od najvažnijih segmenata kvalitete života muškarca.

IPSS UPITNIK

Ispunite upitnik procjene tegoba mokrenja. IPSS UPITNIK Poremećeno mokrenje često vezuje uz sebe i poremećaje kontinencije te seksualnih funkcija.