Ostalo

HZZO upozorava osiguranike

Objavljeno 22.02.2024.

Hrvatski zavod za zdravstveno osiguranje

Hrvatski zavod za zdravstveno osiguranje (HZZO) je obaviješten kako se ovih dana ponavljaju pokušaji prijevare građana, posebice umirovljenika, kojima se pokušavaju prodati različiti proizvodi u ime HZZO-a.
HZZO upozorava osiguranike
 

Jedna je osiguranica prijavila da joj se nepoznata osoba telefonski lažno predstavila kao djelatnik HZZO-a i pokušala prodati "pojas za kralježnicu", inzistirajući da gospođa primi na kućnu adresu "paket kao poklon EU, uz plaćanje određene poštarine", nazivajući pri tome sa skrivenog broja.

HZZO je u više navrata upozoravao građane da ne nasjedaju na pokušaje prijevare od strane različitih trgovaca i akvizitera koji se lažno predstavljaju kao djelatnici HZZO-a nudeći pri tome medicinska pomagala, usluge masaže, pretrage, skupe aparate i preparate telefonski ili na kućnim adresama građana.

HZZO je u proteklih nekoliko godina više puta zaprimio dojave građana o prevarantima koji zloupotrebljavaju ime HZZO-a, čak tražeći novčani polog i pin bankovnih kartica.

Napominju da HZZO obavlja poslove koji se tiču ostvarivanja prava na obvezno zdravstveno osiguranje i to isključivo na lokacijama ispostava i područnih ureda, a ne na kućnim adresama.

Djelatnici HZZO-a ne bave se prodajom, niti preporukom bilo kakvih proizvoda.

Građane, koji se nađu u spomenutoj situaciji, pozivamo da pokušaj prijevare prijave policiji.

Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave. Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave.
HQ/MED/17/0046

Sve vijesti vezane uz ovu temu pronađite ovdje
(1)
5.0 od 5

Priručnik bolesti

Odaberite grupu bolesti ili pretražite po ključnoj riječi
Priručnik bolesti sastavljen je kako biste se brzo informirali o bolesti koja vas zanima. Određene bolesti posebno su obrađene u okviru skupine na Mapi tijela kojoj pripadaju te ih svakako potražite.

vezani članci

Test erektilne funkcije

Ispunite upitnik procjene erektilne funkcije. Test erektilne funkcije Kvaliteta spolnog života jedan je od najvažnijih segmenata kvalitete života muškarca.

IPSS UPITNIK

Ispunite upitnik procjene tegoba mokrenja. IPSS UPITNIK Poremećeno mokrenje često vezuje uz sebe i poremećaje kontinencije te seksualnih funkcija.