Ostalo

Prva intervencija Helikopterske hitne medicinske službe

Objavljeno 01.04.2024.

KBC Rijeka

Samo dan nakon uspostave Helikopterske hitne medicinske službe (HHMS), tim HHMS-a brzo je reagirao na poziv za pomoć mladom pacijentu s Malog Lošinja koji je pretrpio ozljedu glave.
Prva intervencija Helikopterske hitne medicinske službe
 

Po zaprimljenom zahtjevu za intervencijom tima helikopterske baze Rijeka, HHMS tim je unutar 5 minuta od dojave poletio prema Malom Lošinju, gdje je preuzeo 21-godišnjeg pacijenta i u pratnji medicinskog tima prevezao ga helikopterom na sletište Deltu, nakon čega je pacijent zaprimljen u KBC Rijeka.

Mladom pacijentu učinjen je CT glave i vratne kralježnice, hospitaliziran je i dobrog općeg stanja.

Iz Hrvatskog zavoda za hitnu medicinu dodatno su istaknuli da HHMS jamči stanovnicima i posjetiteljima, posebno onima koji se nalaze na udaljenim i otočnim područjima, kvalitetnu i dostupniju hitnu zdravstvenu zaštitu, uz već do sada uspostavljenu Pomorsku hitnu medicinsku službu brzim brodicama i povećan broj timova zemaljske hitne medicinske služe.

Na taj način proširila se i ojačala dostupnost hitne medicinske skrbi svim građanima i posjetiteljima Hrvatske.

Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave. Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave.
HQ/MED/17/0046

Sve vijesti vezane uz ovu temu pronađite ovdje
(0)
0.0 od 5

Priručnik bolesti

Odaberite grupu bolesti ili pretražite po ključnoj riječi
Priručnik bolesti sastavljen je kako biste se brzo informirali o bolesti koja vas zanima. Određene bolesti posebno su obrađene u okviru skupine na Mapi tijela kojoj pripadaju te ih svakako potražite.

vezani članci

Test erektilne funkcije

Ispunite upitnik procjene erektilne funkcije. Test erektilne funkcije Kvaliteta spolnog života jedan je od najvažnijih segmenata kvalitete života muškarca.

IPSS UPITNIK

Ispunite upitnik procjene tegoba mokrenja. IPSS UPITNIK Poremećeno mokrenje često vezuje uz sebe i poremećaje kontinencije te seksualnih funkcija.