Mladi

Zagreb: Savjetovalište za mlade s invaliditetom

Objavljeno 11.04.2024.

Nastavni zavod za javno zdravstvo "Dr. Andrija Štampar"

Program Savjetovalište za mlade s invaliditetom provodi se u suradnji Gradskog ureda za socijalnu zaštitu, zdravstvo, branitelje i osobe s invaliditetom, Nastavnog zavoda za javno zdravstvo "Dr. Andrija Štampar" i Centra za zdravlje mladih Doma zdravlja Zagreb - Istok.
Zagreb: Savjetovalište za mlade s invaliditetom
 

U Savjetovalištu se besplatno nudi podrška i osnaživanje mladih s invaliditetom i njihovih roditelja/skrbnika, kroz neposredan rad, edukativna predavanja i radionice te suradnju s različitim ustanovama.

Ovaj Projekt u cijelosti financira Grad Zagreb.

Svrha Savjetovališta je:

-očuvanje i unapređenje zdravlja i kvalitete života mladih s invaliditetom, integracija u svakodnevni život, s naglaskom na sposobnosti osoba s invaliditetom kako bi ostvarile svoj puni potencijal, kao aktivni i ravnopravni članovi zajednice te smanjenje stigmatizacije i predrasuda o mladima s invaliditetom,

motivacija i edukacija srednjoškolaca i studenata za usvajanje novih znanja i kompetencija o suvremenim pristupima invaliditetu, karakteristikama pojedinih dijagnoza, modernim tehnologijama, vještinama komunikacije i odgovarajućeg pristupa osobama s invaliditetom te drugim aspektima značajnim za njihov život, uz primjenu usvojenog, primjerenog načina i vještina komunikacije u kontaktu s osobama s invaliditetom.

Tko sve može doći u Savjetovalište?

-mladi s invaliditetom

-roditelji/skrbnici djece s teškoćama u razvoju i mladih s invaliditetom, članovi obitelji

-stručnjaci koji skrbe o djeci s teškoćama u razvoju i mladima s invaliditetom.

U rad Savjetovališta uključuju se djeca i mladi s invaliditetom registrirani tijekom preventivnih aktivnosti ili ona koja se obraćaju samoinicijativno, uz obvezno uključivanje roditelja/staratelja i/ili stručnih suradnika (sustav obrazovanja, socijalne skrbi, zapošljavanja i dr.).

Usluge koje se pružaju u Savjetovalištu

-savjetovanje i podrška mladima s invaliditetom

-savjetovanje i podrška roditeljima/skrbnicima mladih s invaliditetom

-međuinstitucionalna suradnja s matičnim školama/fakultetima/centrima za odgoj i obrazovanje, drugim dionicima Centra za zdravlje mladih te civilnim društvom (udrugama, društvima) koje skrbi o djeci s teškoćama u razvoju i osobama s invaliditetom, zdravstvenim i socijalnim ustanovama, zavodima za socijalni rad te drugim ustanovama prema potrebi

-organizacija i provedba edukativnih predavanja i radionica za mlade s invaliditetom, kao i srednjoškolce i studente, o načinima ostvarivanja primjerene komunikacije s osobama s invaliditetom.

Usluge Savjetovališta za mlade s invaliditetom u potpunosti su besplatne (kao i ostale usluge Centra), bez uputnice.

Za dolazak na individualno savjetovanje potrebno se prethodno naručiti.

Program se provodi na dvije lokacije: Centar za zdravlje mladih, Heinzelova 62a i u Nastavnom zavodu za javno zdravstvo "Dr. Andrija Štampar", Mirogojska cesta 16.

Termin za inicijalni razgovor s magistrom edukacijske rehabilitacije može se dogovoriti e-poštom na adresi: marija.skes@stampar.hr ili pozivom na brojeve telefona 016468333 i 014696332.

Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave. Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave.
HQ/MED/17/0046

Sve vijesti vezane uz ovu temu pronađite ovdje
(0)
0.0 od 5

Priručnik bolesti

Odaberite grupu bolesti ili pretražite po ključnoj riječi
Priručnik bolesti sastavljen je kako biste se brzo informirali o bolesti koja vas zanima. Određene bolesti posebno su obrađene u okviru skupine na Mapi tijela kojoj pripadaju te ih svakako potražite.

vezani članci

KALENDAR ovulacije

Izračunaj plodne dane
Datum početka posljednjeg ciklusa:
Trajanje menstruacijskog ciklusa:

BMI za djecu

Izračunajte BMI za djevojčicu ili dječaka. BMI za djecu Djevojčice i dječaci imaju različite vrijednosti BMI-a tijekom odrastanja. Važno je koristi kalkulator primjeren za dob.