Tjelovježba

Svjetski dan sporta, 25.5.2024.

Objavljeno 23.05.2024.

Grad Zagreb

Grad Zagreb i Zagrebački savez sportske rekreacije Sport za sve i ove će godine, u subotu, 25. svibnja 2024. na ŠRC Trnje, Ulica Grada Vukovara 236e obilježiti Svjetski dan sporta.
Svjetski dan sporta, 25.5.2024.
 

Cilj ovog događanja je tjelesnom aktivnošću obuhvatiti što veći broj građana, istaknuti važnost bavljenja redovitom tjelovježbom i omogućiti im uvid u različite sadržaje sportske rekreacije u Zagrebu.

Tim povodom na ŠRC Trnje organizirat će se niz sportskih i rekreativnih aktivnosti, od malonogometnog i odbojkaškog turnira, sportskih susreta društava u boćanju, stolnom tenisu i tenisu, preko festivala redovitog tjelesnog vježbanja do natjecanja u nordijskom hodanju te zajedničkog vježbanja svih sudionika festivala.

Program uključuje:
-predavanja i radionice na temu važnosti vježbanja za osobe starije životne dobi
-okrugli stol o zdravlju i programima Sporta za sve - Zagreb
-sportski susreti mladih sportaša u malom nogometu, tenisu i mini odbojci
-sportski susreti članova Društava sportske rekreacije
-prezentacije sportova i pokazni treninzi
-festival redovnog tjelesnog vježbanja
-Seniorijada - Natjecanje članica Matice umirovljenika Grada Zagreba
-nagradni poligon tjelesne spretnosti za sudionike i posjetitelje
-zdravstveno savjetovalište, radionice prehrane i medicinska mjerenja tlaka i šećera

Svjetski dan sporta inicirala je 1993. godine organizacija TAFISA, međunarodna organizacija pokreta "Sport za sve", čiji je član i Zagrebački savez sportske rekreacije.

TAFISA je pokrenula veći broj međunarodnih akcija, od kojih je Svjetski dan sporta svakako najmasovnija manifestacija sporta i sportske rekreacije, kojom građani diljem svijeta iskazuju pozitivni stav prema zdravom, aktivnom i kreativnom načinu života.

Grad Zagreb i Zagrebački savez sportske rekreacije Sport za sve, godinama obilježavaju Svjetski dan sporta, jednodnevnim pregledom aktivnosti na ŠRC Trnje, gdje se okupi i više od tisuću sudionika, natjecatelja i gledatelja.

Sama manifestacija ima snažan međugeneracijski karakter - sudionici su djeca predškolskog uzrasta, učenici osnovnih i srednjih škola, studenti, članovi sportskih klubova i društava sportske rekreacije, stariji građani i umirovljenici.

Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave. Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave.
HQ/MED/17/0046

Sve vijesti vezane uz ovu temu pronađite ovdje
(0)
0.0 od 5

Priručnik bolesti

Odaberite grupu bolesti ili pretražite po ključnoj riječi
Priručnik bolesti sastavljen je kako biste se brzo informirali o bolesti koja vas zanima. Određene bolesti posebno su obrađene u okviru skupine na Mapi tijela kojoj pripadaju te ih svakako potražite.

vezani članci

KALENDAR ovulacije

Izračunaj plodne dane
Datum početka posljednjeg ciklusa:
Trajanje menstruacijskog ciklusa:

Vježbe istezanja

Vježbe istezanja mogu provoditi sve osobe bez obzira na životnu dob.

BMI za djecu

Izračunajte BMI za djevojčicu ili dječaka. BMI za djecu Djevojčice i dječaci imaju različite vrijednosti BMI-a tijekom odrastanja. Važno je koristi kalkulator primjeren za dob.