Tjelovježba

Dodatna korist od tjelovježbe na otvorenom

Objavljeno 25.06.2024.

HealthDay

Istraživači s Texas A&M University su utvrdili kako tjelovježba na otvorenom sa sobom nosi dodatne pozitivne učinke na zdravlje.
Dodatna korist od tjelovježbe na otvorenom
 

Uz povećan subjektivni osjećaj užitka zbog tjelesne aktivnosti, tjelovježba na otvorenom je bila povezana s dodatnim poboljšanjima raspoloženja i funkcije mozga.

Nalazi koje je objavio American Journal of Lifestyle Medicine se odnose na različite aktivnosti, od trčanja do bicikliranja.

Prema novim podacima, tjelovježbi na otvorenom su skloniji muškarci.

U istraživanju su korišteni podaci prikupljeni za potrebe velikog broja ranijih studija u kojima su sudionici praćeni do godinu dana.

Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave. Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave.
HQ/MED/17/0046

Sve vijesti vezane uz ovu temu pronađite ovdje
(0)
0.0 od 5

Priručnik bolesti

Odaberite grupu bolesti ili pretražite po ključnoj riječi
Priručnik bolesti sastavljen je kako biste se brzo informirali o bolesti koja vas zanima. Određene bolesti posebno su obrađene u okviru skupine na Mapi tijela kojoj pripadaju te ih svakako potražite.

vezani članci

KALENDAR ovulacije

Izračunaj plodne dane
Datum početka posljednjeg ciklusa:
Trajanje menstruacijskog ciklusa:

Vježbe istezanja

Vježbe istezanja mogu provoditi sve osobe bez obzira na životnu dob.

BMI za djecu

Izračunajte BMI za djevojčicu ili dječaka. BMI za djecu Djevojčice i dječaci imaju različite vrijednosti BMI-a tijekom odrastanja. Važno je koristi kalkulator primjeren za dob.