vijesti

12.11.2015.
Stručnjaci upozoravaju na opseg struka
Masne naslage u predjelu abdomena su povezane s većim rizikom za smrt i kod osoba koje imaju normalnu ukupnu tjelesnu masu, objavili su američki znanstvenici s Mayo Clinic.
12.11.2015.
Studija: Šampanjac štiti od demencije
Istraživanje britanskih znanstvenika ukazuje na manji rizik za demenciju kod osoba koje piju prosječno tri čaše šampanjca tjedno.
12.11.2015.
Najtanji toplomjer
Znanstvenici s tokijskog sveučilišta su razvili toplomjer debljine samo 15 mikrometara, odnosne četvrtine ljudske vlasi.
12.11.2015.
Novosti u liječenju mozga
Kanadski znanstvenici su otkrili metodu koja omogućuje primjenu lijekova za rak preko zaštitne barijere između krvi i mozga.
11.11.2015.
Novi test za potres mozga kod djece
Američki istraživači su razvili novi krvni test namijenjen otkrivanju potresa mozga kod djece.
10.11.2015.
Često vaganje povezano s depresijom
Novo istraživanje provedeno u SAD na University of Minnesota ukazuje na povezanost čestog vaganja i većeg rizika za depresiju.
10.11.2015.
Studija upozorava na pečeno meso
Konzumacija mesa pečenog na visokim temperaturama, primjerice na roštilju, može povećati rizik obolijevanja od raka bubrega za do 50%, sugerira novo istraživanje.
09.11.2015.
Kako bakterije pomažu zdravlju?
Natjecanje između različitih tipova crijevnih bakterija ima ključan utjecaj na zdravlje ljudi, vjeruju znanstvenici s Oxford University.
09.11.2015.
Test za kroničnu bubrežnu bolest
Novi krvni test može predvidjeti povećani rizik za kroničnu bubrežnu bolest i pet godina prije pojave prvih oštećenja, piše New England Journal of Medicine.
09.11.2015.
Prebiotici u prevenciji alergija
Francuski znanstvenici su u istraživanju provedenom na miševima demonstrirali kako prebiotici smanjuju rizik za alergiju na pšenicu.
Čempresi
0,4
niska
Čempresi
0,1
niska
Čempresi
6,1
visoka
Čempresi
1,4
niska
Crkvina
0,4
niska
Čempresi
1,1
niska
Koprive
0,2
niska
Čempresi
0,1
niska

Prehrana po bolestima

Saznajte više o prehrani i namirnicama te njihovom utjecaju na određene bolesti.

Jelovnici po kalorijama

Jelovnici po kalorijama Odaberite odgovarajući jelovnik od 1100 do 2700 kcal

KALENDAR ovulacije

Izračunaj plodne dane
Datum početka posljednjeg ciklusa:
Trajanje menstruacijskog ciklusa: