vijesti

11.10.2019.
Veza prehrane i simptoma depresije
Rezultati objavljeni u stručnom časopisu PLOS ONE povezuju sklonost zdravijoj prehrani sa smanjenjem rizika za prisutnost umjerenih do teških simptoma depresije.
11.10.2019.
Smanjenje prihoda šteti zdravlju srca
Istraživanje američkih znanstvenika s Dartmouth College ukazuje na povezanost između smanjenja prihoda i povećanja rizika za srčani udar, moždani udar i zatajivanje srca.
11.10.2019.
Obilježen Svjetski dan mentalnog zdravlja
U četvrtak je obilježen Svjetski dan mentalnog zdravlja, ove godine usmjeren ka brizi javnosti za promociju mentalnog zdravlja i prevenciju samoubojstava.
10.10.2019.
Gljive u prevenciji raka prostate?
Istraživanje provedeno u Japanu povezuje redovitu konzumaciju gljiva s manjim rizikom obolijevanja od raka prostate, objavio je International Journal of Cancer.
10.10.2019.
Obiteljske veze u prevenciji depresije
Tinejdžeri iz jače povezanih obitelji imaju manji rizik za depresiju, sugerira istraživanje provedeno u SAD na University of North Carolina.
10.10.2019.
Poremećaji hranjenja povezani sa suicidom
Kod osoba s poremećajima hranjenja se bilježi 5-6 puta veći rizik za pokušaj suicida, utvrđeno je u istraživanju provedenom na State University of New York.
10.10.2019.
Likopen popravlja kvalitetu spermija
Likopen, hranjivi sastojak prisutan u rajčicama, može pozitivno utjecati na kvalitetu spermija, sugerira istraživanje objavljeno u European Journal of Nutrition.
09.10.2019.
Više sna za bolje ocjene na fakultetu
Sveučilišni studenti koji dovoljno spavaju imaju veće izglede za dobivanje boljih ocjena na ispitanima, utvrđeno je u istraživanju provedenom u SAD na Massachusetts Institute of Technology (MIT).
09.10.2019.
Vlakna iz prehrane u prevenciji bolesti srca
Prehrana koja obiluje vlaknima je povezana sa snižavanjem krvnog tlaka i koncentracije kolesterola u krvi, pokazuju podaci prikupljeni od oko 200 ispitanika s dijagnozom dijabetesa tipa 2.
09.10.2019.
Gljivice iz probavnog sustava i rak gušterače
Gljivice iz probavnog sustava koje dopru do gušterače mogu potaknuti promjene u zdravim stanicama i prouzročiti nastanak raka, utvrđeno je u istraživanju objavljenom u časopisu Nature.
Trave
Korovi
Čempresi
0,3
niska
Crkvina
0,4
niska
Trave
0,4
niska
Trave
Korovi
Trave
Korovi
Ambrozija
6,1
visoka
Loboda
1,0
niska
Koprive
0,4
niska
Trputac
0,2
niska
Trave
0,4
niska
Trave
Korovi
Trave
Korovi
Crkvina
2,5
umjerena
Trave
1,9
niska
Trputac
0,4
niska
Drveće
Korovi
Drveće
Trave
Korovi
Korovi
Crkvina
1,5
niska
Trave
0,4
niska
Ambrozija
0,2
niska
Trave
Korovi
Ambrozija
6,3
visoka
Koprive
1,5
niska
Loboda
0,8
niska
Trave
0,8
niska
Trputac
0,2
niska
Crkvina
2,4
umjerena
Čempresi
0,5
niska
Trave
1,1
niska
Ambrozija
0,2
niska
Ambrozija
4,9
umjerena
Koprive
1,5
niska
Trave
1,1
niska
Trputac
0,4
niska

Prehrana po bolestima

Saznajte više o prehrani i namirnicama te njihovom utjecaju na određene bolesti.

Jelovnici po kalorijama

Jelovnici po kalorijama Odaberite odgovarajući jelovnik od 1100 do 2700 kcal

KALENDAR ovulacije

Izračunaj plodne dane
Datum početka posljednjeg ciklusa:
Trajanje menstruacijskog ciklusa: