Ostalo

Zagreb: Info-šator o AIDS-u

Objavljeno 30.11.2019.

HUHIV

Hrvatska udruga za borbu protiv HIV-a i virusnog hepatitisa (HUHIV) obilježava Svjetski dan AIDS-a 1. prosinca na Cvjetnom trgu edukativnim aktivnostima u info-šatoru, gdje svi zainteresirani mogu dobiti relevantne informacije o prevenciji i zaštiti spolnog zdravlja.
Zagreb: Info-šator o AIDS-u
 

Predstavnici udruge, stručnjaci uključeni u skrb i liječenje osoba s HIV-om te studenti medicine iz udruge CroMSIC informirat će učenike zagrebačkih srednjih škola i sve zainteresirane o važnosti prevencije i zaštite spolnog i reproduktivnog zdravlja.

Od 1985. do početka studenoga 2019. u Hrvatskoj su bile ukupno 1723 osobe s HIV infekcijom, a u istom su razdoblju od AIDS-a umrle 222 osobe.

Tijekom ove godine otkriveno je 70 novozaraženih.

Grad Zagreb je zajedno s udrugom HUHIV prije šest godina pokrenuo Checkpoint centar gdje je dosad na HIV i hepatitis C besplatno i anonimno testirano 7200 osoba, te je 81 osoba bila pozitivna.

Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave. Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave.
HQ/MED/17/0046

Sve vijesti vezane uz ovu temu pronađite ovdje
(0)
0.0 od 5

Priručnik bolesti

Odaberite grupu bolesti ili pretražite po ključnoj riječi
Priručnik bolesti sastavljen je kako biste se brzo informirali o bolesti koja vas zanima. Određene bolesti posebno su obrađene u okviru skupine na Mapi tijela kojoj pripadaju te ih svakako potražite.

vezani članci

Test erektilne funkcije

Ispunite upitnik procjene erektilne funkcije. Test erektilne funkcije Kvaliteta spolnog života jedan je od najvažnijih segmenata kvalitete života muškarca.

IPSS UPITNIK

Ispunite upitnik procjene tegoba mokrenja. IPSS UPITNIK Poremećeno mokrenje često vezuje uz sebe i poremećaje kontinencije te seksualnih funkcija.