vijesti

02.02.2016.
Dobra forma štiti od srčanog udara
Pacijenti koji su u dobroj tjelesnoj formi imaju manji rizik za srčani udar i smrt od bilo kojeg uzroka, piše časopis Mayo Clinic Proceedings.
02.02.2016.
Vlakna u prevenciji raka dojke
Tinejdžericama čija prehrana ima veliki udio vlakana prijeti manji rizik obolijevanja od raka dojke u srednjoj i starijoj životnoj dobi, sugerira istraživanje provedeno na Harvardu.
01.02.2016.
Bolovi u tetivama povezani s dijabetesom
Istraživanje australskih znanstvenika s University of Canberra povezuje bolove u tetivama i dijabetes tipa 2, piše British Journal of Sports Medicine.
31.01.2016.
Utjecaj pasivnog pušenja na djecu
Izloženost pasivnom pušenju je kod djece povezano s nakupljanjem suvišnih kilograma i slabijim ocjenama u školi, pokazuje istraživanja provedeno u SAD.
31.01.2016.
Posljedice poremećaja hranjenja
Podaci njemačkih znanstvenika ukazuju na pet puta veći rizik za preuranjenu smrt kod osoba koje pate od anoreksije.
30.01.2016.
Vlakna za bolju funkciju pluća
Prehrana s visokim udjelom vlakana je u istraživanju provedenom u SAD povezana s manjim rizikom za bolesti pluća.
30.01.2016.
Besane noći i dijabetes tipa 2
Kronične poteškoće sa snom mogu povećati rizik obolijevanja od dijabetesa tipa 2, pokazuje istraživanje provedeno uz sudjelovanje 113000 žena.
29.01.2016.
Geni štite od E.coli
Američki znanstvenici s Duke University su identificirali gene povezane s funkcijom imunološkog sustava koji mogu pružiti zaštitu od infekcija prouzročenih bakterijom E.coli.
29.01.2016.
Studija o razvoju shizofrenije
Znanstvenici s Harvarda vjeruju kako njihovi nalazi pružaju bolji uvid u razvoj shizofrenije, objavio je časopis Nature.
29.01.2016.
Antioksidansi za kontrolu tjelesne mase
Konzumacija voća i povrća s visokim udjelom antioksidansa flavonoida može pomoći u kontroli tjelesne mase, objavili su američki znanstvenici.
Čempresi
0,1
niska
Ambrozija
0,2
niska
Čempresi
0,3
niska
Borovi
0,1
niska
Čempresi
0,6
niska
Crkvina
0,4
niska
Čempresi
0,8
niska
Borovi
0,3
niska
Crkvina
0,4
niska
Borovi
0,4
niska
Ambrozija
0,2
niska

Prehrana po bolestima

Saznajte više o prehrani i namirnicama te njihovom utjecaju na određene bolesti.

Jelovnici po kalorijama

Jelovnici po kalorijama Odaberite odgovarajući jelovnik od 1100 do 2700 kcal

KALENDAR ovulacije

Izračunaj plodne dane
Datum početka posljednjeg ciklusa:
Trajanje menstruacijskog ciklusa: