Ostalo

Zagađeni zrak povezan s pretilošću

Objavljeno 23.02.2016.

Yahoo News

Istraživanje američkih znanstvenika pokazuje kako je izloženost zagađenom zraku povezana s većim rizikom za pretilost.
Zagađeni zrak povezan s pretilošću
 

Znanstvenici s Duke University su u eksperimentima provedenima na životinjama potvrdili i kako udisanje zagađenog zraka povećava rizik za disfunkcije metabolizma te za poteškoće sa zdravljem kardiovaskularnog i respiratornog sustava.

Laboratorijski štakori su tijekom 19-dnevnog istraživanja bili izloženi zagađenom zraku koji je po karakteristikama sličan onom pekinškom.

Rezultat je bio povećanje učestalosti upalnih procesa u jetri i plućima te povećanje koncentracije tzv. lošeg (LDL) kolesterola i triglicerida u krvi.

Uz to, zabilježeno je povećanje učestalosti rezistencije na djelovanje inzulina, stanja koje često prethodi dijabetesu.

Nalaze istraživanja je objavio Journal of the Federation of American Societies for Experimental Biology (FASEB).

Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave. Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave.
HQ/MED/17/0046

Sve vijesti vezane uz ovu temu pronađite ovdje
(31)
4.6 od 5

Priručnik bolesti

Odaberite grupu bolesti ili pretražite po ključnoj riječi
Priručnik bolesti sastavljen je kako biste se brzo informirali o bolesti koja vas zanima. Određene bolesti posebno su obrađene u okviru skupine na Mapi tijela kojoj pripadaju te ih svakako potražite.

vezani članci

Test erektilne funkcije

Ispunite upitnik procjene erektilne funkcije. Test erektilne funkcije Kvaliteta spolnog života jedan je od najvažnijih segmenata kvalitete života muškarca.

IPSS UPITNIK

Ispunite upitnik procjene tegoba mokrenja. IPSS UPITNIK Poremećeno mokrenje često vezuje uz sebe i poremećaje kontinencije te seksualnih funkcija.