vijesti

29.09.2013.
Izgledi za pretilost kod djece
Istraživanje provedeno u SAD na University of Michigan ukazuje na neke razlike glede faktora rizika za pretilost kod dječaka i djevojčica.
29.09.2013.
Protein povezan s Alzheimerovom bolešću
Nalazi američkih znanstvenika sa Stanford University ukazuju na važnu ulogu proteina C1q u razvoju Alzheimerove bolesti.
28.09.2013.
Masno tkivo i rizik za srce
Nova studija ukazuje na povećani rizik za bolesti srca kod osoba koje imaju zdravu tjelesnu masu i veliki udio masnog tkiva u organizmu.
28.09.2013.
Važnost doručka za dijabetičare
Obilan doručak je u novoj studiji provedenoj uz sudjelovanje ispitanika s dijabetesom tipa 2 povezan s boljom kontrolom koncentracije šećera u krvi.
27.09.2013.
Novi geni povezani s epilepsijom
Međunarodna skupina od 150 znanstvenika je otkrila još 25 mutacija na 9 gena povezanih s epilepsijom koja se javlja u ranom djetinjstvu.
27.09.2013.
Koje toksine imamo u organizmu?
Britanski znanstvenici s University of Exeter su utvrdili kako se prisutnost određenih toksina u organizmu mijenja ovisno o socioekonomskom statusu.
27.09.2013.
Ultrazvuk za bolje raspoloženje
Istraživanje provedeno u SAD sugerira kako ultrazvučni valovi usmjereni na određene dijelove mozga rezultiraju popravljanjem raspoloženja.
27.09.2013.
Roditeljstvo pomaže dijabetičarima
Pacijentima s dijabetesom tipa 1 koji su roditelji prijeti manji rizik za smrt nego pacijentima koji nemaju djecu, objavili su finski znanstvenici.
26.09.2013.
Podrijetlo naleta vrućine
Naleti vrućine koji pogađaju mnoge žene u menopauzi imaju podrijetlo u mozgu, sugerira novo istraživanje američkih znanstvenika.
26.09.2013.
Utjecaj prehrane na razvoj alergija
Mala djeca koja jedu više svježeg voća i povrća umjesto prerađene hrane imaju manji rizik za alergije na hranu, objavili su britanski znanstvenici.
Grab
3,2
umjerena
Čempresi
3,1
umjerena
Maslina
2,6
umjerena
Jasen
1,9
niska
Crkvina
2,4
umjerena
Trave
1,9
niska
Drveće
Korovi
Borovi
2,4
umjerena
Hrast
2,4
umjerena
Vrba
2,1
umjerena
Trave
1,9
niska
Koprive
0,8
niska
Drveće
Trave
Korovi
Drveće
Trave
Korovi
Hrast
6,3
visoka
Jasen
6,2
visoka
Crkvina
6,2
visoka
Grab
4,8
umjerena
Čempresi
2,4
umjerena
Trave
5,4
umjerena
Drveće
Korovi
Crkvina
6,1
visoka
Maslina
3,4
umjerena
Hrast crnika
2,7
umjerena
Čempresi
2,2
umjerena
Grab
2,1
umjerena
Trave
0,8
niska
Borovi
2,8
umjerena
Trave
6,3
visoka
Hrast
2,5
umjerena
Kiselica
1,3
niska
Koprive
0,8
niska
Trputac
0,4
niska
Crkvina
5,4
umjerena
Hrast crnika
2,8
umjerena
Hrast
1,9
niska
Grab
1,3
niska
Trave
2,8
umjerena
Trave
6,3
visoka
Borovi
2,3
umjerena
Hrast
1,4
niska
Koprive
1,7
niska
Kiselica
1,0
niska
Breza
0,4
niska

Prehrana po bolestima

Saznajte više o prehrani i namirnicama te njihovom utjecaju na određene bolesti.

Jelovnici po kalorijama

Jelovnici po kalorijama Odaberite odgovarajući jelovnik od 1100 do 2700 kcal

KALENDAR ovulacije

Izračunaj plodne dane
Datum početka posljednjeg ciklusa:
Trajanje menstruacijskog ciklusa: