vijesti

04.11.2014.
Orasi u prevenciji Alzheimerove bolesti?
Eksperimenti provedeni na miševima sugeriraju kako dodavanje oraha prehrani može smanjiti rizik obolijevanja od Alzheimerove bolesti.
03.11.2014.
Dijabetes u širenju tuberkuloze
Stručnjaci upozoravaju kako će povećanje broja slučajeva dijabetesa u svijetu ubrzati širenje tuberkuloze.
03.11.2014.
Novi geni povezani s autizmom
Istraživači iz Mount Sinai Hospital u New Yorku su identificirali još više od 100 gena povezanih s razvojem autizma i sličnih poremećaja.
03.11.2014.
Studija o uzroku demencije
Problemi s funkcioniranjem tau proteina u mozgu su vjerojatni uzrok Alzheimerove bolesti i drugih oblika demencije, kažu američki znanstvenici.
03.11.2014.
Apneja šteti pamćenju
Osobe koje pate od apneje, privremenog prestanka disanja u snu, imaju veći rizik za poteškoće s pamćenjem, pišu istraživači s New York University.
02.11.2014.
Prehrana u kontroli epilepsije
Prehrana s velikim udjelom masti i malim udjelom ugljikohidrata može pomoći u kontroli epilepsije kod pacijenata kojima ne pomažu lijekovi.
02.11.2014.
Ekcem i rizik za frakture kostiju
Odrasle osobe s ekcemom imaju više nego dvostruko veći rizik za frakture kostiju i ozljede zglobova, objavili su američki znanstvenici.
01.11.2014.
Djeca štite od naleta vrućine
Žene koje žive s djecom mlađom od 13 godina imaju manji rizik za nalete vrućine povezane s menopauzom, objavio je stručni časopis Menopause.
31.10.2014.
Uloga prehlade u napadajima astme
Britanski znanstvenici su otkrili molekulu koja uzrokuje napadaje astme nakon infekcije virusom prehlade, piše časopis Science Translational Medicine.
29.10.2014.
Visina i manji rizik za rak jednjaka
Istraživanje američkih znanstvenika sugerira kako visoki ljudi imaju manji rizik obolijevanja od raka jednjaka.
Hrast crnika
3,5
umjerena
Maslina
2,1
umjerena
Crkvina
2,5
umjerena
Trave
3,3
umjerena
Grab
0,6
niska
Trputac
0,6
niska
Trave
7,0
visoka
Borovi
1,8
niska
Koprive
1,7
niska
Hrast
0,3
niska
Orah
0,1
niska
Hrast
6,8
visoka
Borovi
6,0
visoka
Trave
4,9
umjerena
Crkvina
2,3
umjerena
Jasen
1,3
niska
Čempresi
0,4
niska
Maslina
6,2
visoka
Hrast crnika
2,8
umjerena
Crkvina
3,5
umjerena
Trave
6,1
visoka
Jasen
2,3
umjerena
Borovi
2,1
umjerena
Drveće
Trave
Korovi
Trave
7,3
visoka
Koprive
3,0
umjerena
Borovi
2,2
umjerena
Kiselica
1,0
niska
Hrast
0,6
niska
Trputac
0,8
niska
Maslina
6,2
visoka
Hrast
4,3
umjerena
Crkvina
2,4
umjerena
Trave
3,3
umjerena
Trputac
1,0
niska
Borovi
0,6
niska
Borovi
5,4
umjerena
Trave
7,6
visoka
Koprive
2,5
umjerena
Trputac
1,0
niska
Hrast
0,4
niska

Prehrana po bolestima

Saznajte više o prehrani i namirnicama te njihovom utjecaju na određene bolesti.

Jelovnici po kalorijama

Jelovnici po kalorijama Odaberite odgovarajući jelovnik od 1100 do 2700 kcal

KALENDAR ovulacije

Izračunaj plodne dane
Datum početka posljednjeg ciklusa:
Trajanje menstruacijskog ciklusa: